ŽIVOT: Zašto je sasvim uredu pritisnuti opciju UNFOLLOW na društvenim mrežama?

Jeste li se i vi našli u situaciji u kojoj nakon nekoliko minuta provedenih na društvenim mrežama nezadovoljno uzdišete, kolutate očima te uviđate da se u vama odjednom budi osjećaj nervoze i zabrinutosti zbog tek par objava, fotografija ili opisa koje ste pročitali? Razumijemo vas.

0
969

Društvene mreže jedan su od alata koji nam pomaže da ostanemo povezani s prijateljima i upoznati s događanjima, ali služe nam i kao izvor inspiracije za razne svakodnevne aktivnosti. Nažalost, vremenom, društvene mreže znaju postati i otrovne. Najčešći uzrok tome upravo su sadržaji koje pratimo na istima. Zbog toga je itekako važno da već danas izdvojite vrijeme za čišćenje liste profila koje lično pratite. Ukoliko vas objave neke od stranica ili prijatelja koje pratite na društvenim mrežama čine nervoznima ili nesrećnima, bez obzira je li njihova moć velika ili mala, nije joj mjesto na vašem feed-u. Jednostavno, nisu vrijedni vašeg osjećaja nezadovoljstva.

Prvo i jedino pravilo
Opcija ‘unfollow’ bi trebala biti odabrana za svaku osobu koja vam kvari raspoloženje svojim negativnim komentarima, objavama, fotografijama. Zamijenite ih profilima koji u vama bude radost i motivaciju te mame osmijeh na lice.

Zašto?
Jer će vrijeme izdvojeno za slaganje liste prijatelja i pratioca na mrežama rezultirati vašim zadovoljstvom. S obzirom da prema statistikama provodimo nešto manje od dva sata na društvenim mrežama, jasno je zašto je itekako važno da kroz svoje aktivnosti na Facebook-u, Instagramu ili Snapchat-u kvalitetno ispunimo vrijeme te virtuelno druženje iskoristimo za učenje, razmjenu iskustava i inspiraciju. Nakon ovog detoksa, znaćete da su vaše društvene mreže i sadržaj koji pratite ponovno u vašoj kontroli.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje