ŽIVOT: Tri savjeta kako uštedjeti na vjenčanju

Malo je planera za vjenčanje ekonomično i štedljivo kao što su društvene mreže. Zbog toga još cijenimo sve lekcije koje možemo naučiti s omiljenih nam Pinteresta i Instagrama.

0
1117

Kako su vjenčanja u poslednje vrijeme više postala biznis i potrebno je uzeti kredit prije planiranja, postavlja se pitanje možemo li i na koji način ipak uštedjeti? Donosimo par prijedloga kako na svoj veliki dan ne završiti u crvenom minusu.

Bez konobara!

Fotke sa barovima za piće na kojima gosti samostalno mogu napraviti svoje koktele ili uzeti pivo su ove godine na društvenim mrežama popularnije za 50% što može dosta umanjiti račun za poslugu. Naravno, pretpostavljamo kako vaše zvanice neće u par sati postati koktel majstori koji vas mogu odvesti do bankrota.

Dnevno vjenčanje

Brunch vjenčanja su u porastu zbog dobrog razloga, naime cijena zajma prostora je mnogo manja tokom dana. Iako iskreno ne znamo hoćete li imati ista sjećanja na dnevno vjenčanje kao što bi to bilo za vrijeme klasičnih vjenčanja noću (zbog koje čašice više) ponekad to može biti i dobra stvar – nema mamurluka i oporavka za koji trebate par dana godišnjeg odmora.

Mini medeni mjesec

Trend koji je zamisao Millennialsa te istovremeno štedi i vrijeme i novac. Budući da većina parova uzima godišnji odmor na poslu za organizaciju vjenčanja, ponekad može biti teško ponovo zatražiti godišnji odmor za medeni mjesec. Iz tog razloga, sve više parova biraju mini medeni mjesec – kraća putovanja od nekoliko dana. Tako možete posjetiti više željenih lokacija te u medenom mjesecu uživati nekoliko puta godišnje. Win-win situacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje