ŽIVOT: Tri promjene koje se dese u vašoj karijeri kada postanete mama

0
1003

Postati majka je najveća radost, ali kada dođe vrijeme da se mame vrate na posao nakon  bebe, može biti veoma teško. Svaka žena je drugačija, percepcija svake žene da se vrati na posao je znatno drugačija. Evo nekih stvari koje treba imati na umu za tvoju karijeru kada postaneš majka.

1. Budi sigurna u sebe

Ako se vratite na posao posle bebu, mnogi zahvaljujući svojim hormonima, možda ne baš čini srećnim se vratio. Nasuprot tome, možda biti oduševljen da budu okruženi odraslima i ne moraju da menjaju jednu pelenu. Pre nego što nastane u, mada, možda ti se odbijaju između ova dva ekstrema, i u početku, to je stvarno normalno.

2. Promjena posla je sasvim u redu

Neke žene su oduševljena da ostanu kod kuće sa decom, dok drugi nisu. Pa ipak, drugi osećaju kao da treba da se nešto drugo nego drži bebu ceo dan rade, ali oni ne žele da se vrate na nivo haosa svoj posao pre nego što dete na sebi koju im svakodnevno. Možda se vratim u školu za više sertifikate ili potpuno menjanje polje je bolji put za tebe.

3. Posao od kuće je sjajna ideja

Došlo je takvo vrijeme da zamjena kancelarije dnevnim boravkom može da znači više od promjene radne sredine. Posao će vam uvijek biti ‘pred nosom’, a vi ćete stalno imati osjećaj da nešto morate da radite.

Postoje mnoge prednosti rada od kuće, posebno uzimajući u obzir vrijeme provedeno sa bebom.

Pokušajte da razmotrite kakve sve opcije imate na raspolaganju, što se tiče povratka na posao. Porazgovarajte sa svojim poslodavcem da li postoji mogućnost da imate fleksibilnije radno vreme, ukoliko to posao dozvoljava – da radite od kuće, da radite pola radnog vremena… Nemojte se plašiti da popričate sa svojim predpostavljenima.

Ukoliko imate mogućnost izbora, dobro razmislite kakav posao i radno vreme bi vam najviše odgovarali, kako bi mogli najbolje da uklopite sve svoje obaveze.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje