ŽIVOT: Sedam razloga zašto jedva čekamo jesen

Nakon bezbrižnih ljetnih dana provedenih uz more, sezone godišnjih odmora, osvježavajućeg sezonskog voća i povrća te nošenja lepršavih i prozračnih komada jasno je zašto je ljeto omiljeno godišne doba mnogih te zašto se pred jesen nalazi itekako izazovan zadatak. No, ovo godišnje doba sa sobom nosi bezbroj ljepota koje će kreirati najljepše uspomene.

0
959

# Omiljeno pletivo
Toplina koju osjećamo, mekoća materijala, a i moderan prizvuk koji daju omiljenim farmericama i našim bijelim čizmama, pletivo je uistinu jedan od naših omiljenih jesenjih vjesnika.

# Dekica
Dekica koja ima svoje posebno mjesto u dnevnom boravku, jedna je od stvari kojima se posebno radujemo na kraju radnog dana. Ona je simbol druženja sa porodicom na kauču, saveznik u čitanju knjiga uz zvuk kiše u pozadini, ali i sjajna pozivnica na druženja i uživanje u ukusnoj piti od jabuka.

# Maratoni omiljenih filmova i serija
Prva aktivnost koja nam pada na pamet kada nam neko spomene jesen, svakako su filmski maratoni.
A obzirom na zaostatke koje imamo još od ovog ljeta, čeka nas itekako zabavna jesen!

# Novo ruho prirode
Šuškanje lišća tokom šetnji gradom, krošnje drveća obojene u prekrasne zemljane nijanse, bundeve i dunje koje bude najslađe jesenje uspomene, jesen dočarava šarenilo i bogatstvo prirode na najljepši način.

# Nove foodie avanture
Domaći ajvar, pite sa sezonskim voćem, miris cimeta u zraku, kava s ukusom bundeve – jesen uvijek razbudi i razmazi naše nepce.

# Uživanje u toplom čaju
Poseban je doživljaj uživati u čaju napravljenom od kamilice, nane s našeg vrta na balkonu ili umirujućem čaju od lipe. Prvi prohladni dani započinju sezonu uživanja u ovom toplom napitku kojeg rado pijemo tijekom cijele godine.

# Miris kestenja na gradskim ulicama
Koji nam instant izmami osmijeh na lice i podstakne nas da posjetimo štand te da uživamo u ovom jesenjem jelu!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje