ŽIVOT: Pet savjeta zbog kojih ćete zavoljeti PONEDELJAK

Novi radni dan, papiri na stolu, a i vi i dalje samo maštate o nedjelji i terasi i danu provedenom na suncu? Vrijeme je da promijenite perspektivu i zavolite taj kobni dan te naučite kako na bezbolan način što ranije i efikasnije odraditi sve obaveze. To od danas i možete uz ovih nekoliko trikova uz koje ćete pobijediti neraspoloženje i nemotiviranost. Bacimo se na posao!

0
1212

#1 Zavolite to što radite

Promijenite način razmišljanja i pronađite zabavu u svom svakodnevnom radu i obavezama. Ukoliko to ne možete, pronađite drugi posao koji će vam ispuniti dan radošću i uz kojeg ćete biti zadovoljni te moći pokazati cijeli svoj potencijal i produktivnost. Na kraju, sve se svodi na način na koji razmišljate i način na koji se nosite sa stvarima. Pozitivno razmišljanje od jutra do mraka, uvijek.

#2 Ispunite svoju nedelju

Ne dopustite sebi da radite po cijele dane, nego pronađite hobi koji će vam ispuniti jutarnje ili večernje sate. To može biti čas plesa ili teretana, na vama je da izaberete ono što vas veseli i ispunjava.

#3 Odgovorite sami sebi na pitanje:’Zašto?’

Zašto radite to što radite, da li vas to ispunjava, uživate li u tom poslu? Koji vam je bio cilj i san dok ste bili još malo dijete? Odgovaranjem na takva pitanja, moći ćete se ranije baciti na posao i obaveze sa velikom motivisanošću znajući da to što radite ima svoj razlog.

#4 Učinite svoju nedjelju veče posebnom

Jer je to veče kada se možete posvetiti kreiranju svoje TO-DO liste koje se možete držati tokom cijele nedjelje i tako pripaziti na sve detalje i polako stavljati kvačice pored svake male obaveze. Zvuči zadovoljavajuće, zar ne? No ne zaboravite nedjeljom svoje vrijeme odvojiti i za sve zabavne trenutke sa najbližima, naravno.

#5 Budite zdraviji!

Ponedjeljak je puno lakši ukoliko ste kroz vikend pazili na svoje tijelo i kožu, birali pomno obroke i izbjegavali alkohol. Naravno, svima nam se dogode dani kada se toga ne držimo, ali na vrijeme regenerišite svoj organizam kako biste svježi dočekali novu nedjelju, tačnije ponedjeljak.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje