ŽENSKE CIPELE: 8 razloga zašto izgledaju jeftino

0
3613

 

Cipele sa visokom prodajnom cijenom mogu vam brzo dotrajati, isto kao i one što gledate u izlozima jeftinijih butika. Novac kojim platite neke cipele, nekada je teško opravdati. Ako ste od onih djevojaka koje ne daju puno novca na cipele ne znači da one treba da izgledaju jeftino. Ključ svega jeste to da znate šta jednu cipelu čini jeftinom. Pročitajte naših 8 savjeta.

1. Platforma je previsoka 

Nažalost, što je veća platforma, to cipele izgledaju jeftinije, naročito one sa skrivenom platformom. Čak i one cipele poznatih brendova za koje treba da izdvojite pozamašnu sumu novca – izgledaju jeftino ukoliko im je platforma ovakva:

2. Veličina nije odgovarajuća

Kupili ste baš broj 39 koji inače nosite, ali stopalo vam klizi i noga iskače iz cipela. Nije dobar kalup, zar ne? Ne treba forsirati. Ako vam se cipele mnogo dopadaju, a stoje vam kao ove dolje na slici – ne radite to sebi. Osim što ružno izgledaju, veoma su neudobne. Ako već imate cipele koje vam ovako stoje – bacili ste novac, vrijeme i živce.

3. Previše svega odjednom

Visoka štikla, mašnica, uočavajuća boja sa sve šupljikavim cvjetićima – da sve na jednoj cipeli! Nikako! Čak i ako su najveći trend, nisu vrijedne kupovine. Štikla je seksi, što je jednostavnija, to je ljepša. Birajte čist, klasičan oblik u boji koja vam se dopada.

Ako volite animal print, birajte cipele sa jednom šarom, umjesto cipele na kojoj je pomiješana gomila različitih tekstura i boja.

Ako volite sjaj, puno sjaja, onda birajte metalik kožu.

4. Ne možete da hodate pravilno 

Neke cipele prosto ne izgledaju lijepo, ma koliko one koštale. A većina njih uopšte nije udobna. Zato je važno da pri kupovini vaših miljenica, isprobate što više modela i još važnije – napravite nekoliko koraka u njima, prije nego ih platite. Mogu da izgledaju predivno, ali ako vi u njima nabadate umjesto da seksi hodate ili izvrćete zglob na svakom petom koraku, onda im uzalud stva ta predivnost, zar ne? Ako nisi profesionalka u hodanju na štiklama, biraj nižu i tvrđu petu.

5. Svi nose isti fazon

Kratke ljetnje čizmice postale su neizostavni model obuće. Kopče, bodlje, isti model, ista peta, nove –  a ne izgledaju tako najzastupljeniji su modeli. Ono što ima svaka druga djevojka, nikako ne izgleda drugačije i moćno. Umjesto kliše čizmica, mi vam predlažemo ove sa desne strane. Šta kažete?

6. Cipele koje ne izgledaju kao nove

Sve što ćemo reći – ne treba pretjerivati. Cipele koje su za bacanje – bacite ih.

7. Previše skaja

Zaista je teško naći skaj koji izgleda i približno kao prava koža, naročito braon skaj koji izgleda jefitno i lažno. Dok ne sakupite novac za prave kožne čizme, birajte nešto sasvim drugo.

8. Previše se presijavaju

Koju god boju zamislile, kada pogledate fotografiju ispod, priznaćete da lijeva strana izleda veoma jeftino? Nadamo se da smo vam pomogli u sljedećem odabiru novog para cipela.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje