ZATVOREN SERBIA FASHION WEEK: Šest dana modnog spektakla u Novom Sadu!

0
1642

Sinoć je zatvoren Serbia Fashion Week, najveći projekat iz oblasti mode i dizajna u Srbiji. Tokom nacionalne nedjelje mode održano je 35 revija, svoje kolekcije izložilo je više od 50 dizajnera, svakodnevno su održavane izložbe, seminari i stručne konferencije poput one na kojoj se Felipe Anđeloti, ekspert na polju komunikacija i menadžmenta u modi, sastao sa domaćim dizajnerima kako bi sa njima podijelio svoje iskustvo i odgovorio na njihova brojna pitanja.

Posljednjeg dana nedjelje mode posjetioci su imali priliku da vide revije Milice Tričković, Marka Marosiuka iz Srbije, Elene Karatas iz Rusije, kao i grupnu reviju studenata Fashion Engineering School (Ana Tara Radonjić, Katarina Tomić, Sandra Stakić, Slavica Ilić Stanojlović i Tena Filičić).

Niko nije ostao ravnodušan za vrijeme revije ruske kreatorke Elene Karatas koja je prikazala razigrane, cvijetne haljine inspirisane prirodom i 18. vijekom. Dizajnerka je i kolekcijom i atmosferom odlično dočarala duh Rusije.

Perspektivnog srpskog dizajnera Marka Marosiuka je inspirisala superzvijezda Kajli Minog. Pistom su dominirale haljine plave, roze i bijele boje, sa detaljima kao što su rese i sjajne zlatne šljokice.

Na kraju večeri, publika je pogledala specijalnu reviju na kojoj je francuski kreator visoke mode Emerik Fransoa upotrijebio svo svoje iskustvo i maštu, pa je na svoj način iskombinovao najljepše kreacije svojih srpskih kolega koje su predstavljene prethodnih dana na SFW.

Publici su se poklonili i ljudi koji su pripremili ovaj veliki projekat koji je tokom prethodne nedjelje imao preko 20.000 posjetilaca. Predsjednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat,  praćena frizerima, šminkerima, koreografima, manekenima, volonterima, menadžerima brojnih sektora, cijela ekipa koja broji tri stotine članova, izašla je na pistu i od publike u Master centru Novosadskog sajma dobila zasluženi aplauz.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje