ZANIMLJIVOSTI: Sedam grešaka zbog kojih ispadamo loše na fotografijama

0
1811

1. Ne koristite oči kao svoju prednost
Poziranje pred fotoaparatom u mnogima izaziva strah. ”Buljenjem” u objektiv kamere izgledate nesamouvjereno i uplašeno, zbog čega ne izgledate onako kako biste željeli i mogli. No, škiljenje je tehnika zbog koje ćete zavoljeti pozirati. Lagano zaškiljite, ali pri tome izgledajte kao da ste ugledali srnu na cesti. Vjerujte, ova poza učiniće čuda.

2. Ne znate gdje sa rukama
Spremate se za poziranje, ali ne znate gdje sa rukama. To može biti problem, jer će napetost na vašem licu odmah biti primijećena, a fotografija će automatski izgledati lošije. Nezgodan problem može se vrlo lako riješiti. Neka ruke zauzmu položaj kao da želite uzeti šoljicu kafe ili sunčane naočare ili ruke smjestite u džep. Možete ih držati na bokovima ili zauzeti pozu kao da ih želite malo detaljnije pogledati nakon što ste se vratili s manikira.

3. Govorite ”ptičica”
Riječ ”ptičica” prilikom fotografiranja jednostavno ne pali. Štaviše, kada je kažete izgledate posve neprirodno. Ako već morate nešto reći pokušajte sa riječju ”modeli” ili “money” jer će usta ostati lagano otvorena, a osmijeh će izgledati posve prirodno.

4. Ne vježbate
Vježbom do savršenstva, izreka je koja se može primijeniti na sve, pa tako i na fotogeničniji izgled. Stanite ispred ogledala i pokušajte zauzeti različite poze i izraze lica kako biste vidjeli šta vam najbolje odgovara. Jednom kada se nađete pred objektivom fotoaparata bićete samouvjereniji, jer ćete znati kakvu pozu zauzeti, a onda se možete nadati samo najboljem.

5. Imate usiljeni osmijeh
Zbog ovakve vrste osmijeha niko ne može ispasti dobro na fotografijama. Kako biste izbjegli ”usiljeni” smiješak, koristite svoj jezik. Smjestite jezik odmah iza prednjih zubi dok se smijete. Na taj način izgledati ćete opuštenije i prirodnije.

6. Previše ste ukočeni
Za one koji nisu profesionalni modeli, poziranje može izazvati veliku nelagodnost, ali ne morate zbog toga na fotografiji izgledati nervozno i uplašeno. Iskoristite predmete koji su u vašoj blizini kako bi fokus bio na drugim stvarima. Ako ste na ulici, upotrijebite šareni zid kao pozadinu ili neku drugu uočljivu i zanimljivu stvar.

7. Gledate ravno u kameru
Nagnite glavu blago u jednu stranu i ”uvucite” bradu. Dodajte još tome škiljenje i imate dobitnu kombinaciju koju možete koristiti prilikom fotografisanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje