ZANIMLJIVOSTI: Osam tajni modnih blogerki

Za savršenu fotografiju modne kombinacije izložene na krevetu ili obroka u restoranu ponekad je potrebno i nekoliko sati. Život modnih blogerki svima izgleda glamurozno, ali stvari nisu uvijek onakve kakve se čine, a žene u ovom poslu za dobru fotografiju ponekad čak i rizikuju sopstveni život. Pročitajte osam stvari koje niste znali o životima modnih blogerki i uvjerite se da taj posao i nije toliko jednostavan koliko izgleda.

0
2672
1. Fotografije dnevnih kombinacija su rijetko kada uslikane tog dana
Vjerovali ili ne, najčešće se radi o koferu punom odjevnih kombinacija i presvlačenju u toaletu kafića i do nekoliko puta, samo kako bi se fotografisale ispred zida tipične londonske kuće ili neke zanimljive pozadine.

2. Ukusna jela često se ohlade dok ne naprave savršenu fotografiju za Instagram
Večera s drugim blogerkama često se razvuče dok svaka pronađe najbolji ugao i svjetlost za savršenu fotku svog obroka. A ponekad ta fotografija uopšte nije za objavu, jer se boje na tanjiru ne uklapaju u paletu na njihovom Instagram profilu.

3. Četo satima slažu odjeću ili kozmetičke proizvode za fotografiju
Za jednu fotku kombinacije izložene na krevetu blogerkama ponekad treba i sat vremena, jer nije jednostavno postići savršeno osvjetljenje ili pronaći komplementirajuću pozadinu. Takođe, fotografije s prosutom torbicom nikada ne pokazuju njen cijeli sadržaj i sve nepotrebne stvari koje se kriju u njima, baš kao i kod svih ostalih.

4. Spavaća soba njihov je studio i vrlo je važno održavati je urednom
Blogerke sebi ne smiju dopustiti da, nakon što su snimile desetine fotografija odjeće ili cipela, u uglu svake primijete hrpu prljavih čarapa koje su zaboravile pospremiti. Ne postoji nijedan filter koji može zamaskirati te propale pokušaje.

5. One nisu milionerke
Dobro, većina njih nije, ali mnogima je ovaj posao donio i ozbiljnu zaradu.

5. Njihove jače polovine često sebe nazivaju Instagram muževima
Njihovi muževi su  i njihovi fotografi koje od fotografisanja često boli palac, ali imaju jako puno strpljenja čak i dok slikaju fotke na kojima se blogerke prave da spavaju.

6. Njihovi roditelji, djedovi i bake te bilo ko iz porodice stariji od 40 i nije baš siguran čime se bave
Svi ste bar jednom pokušali objasniti svojoj baki zašto se fotografišete u ogledalu te šta je uopšte selfie. Njima je tako svaki dan.

7. One znaju šta znače svi heštegovi, poput #ASOM ili #WIWT
Ostatak svijeta još nije pohvatao sve cake…

8. Rizikju i život za dobru street style fotografiju
Poziraju nasred puta dok se iza njih opasno približava autobus ili tramvaj, samo kako bi fotografiji dali dodatnu dinamičnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje