VOGUE objavio slike mladog umjetnika iz Srbije

0
3496

Magazin Vogue daje šansu neafirmisanim fotografima da svoju umjetnost predstave u ovim najpoznatijim svjetskim modnim novinama.

Svako ko se bavi fotografijom može da napravi nalog, odnosno onlajn portfolio, te se šalju dvije fotografije dnevno. Potrebno je zadovoljiti njihove, kako tehničke, tako i umjetničke standarde. Svaka fotografija mora da ima neku priču iz više uglova, gdje umjetnik ima priliku da sam kreira neki doživljaj.

Italijansko izdanje Vogue-a objavilo je četiri fotografije mladog umjetnika iz Srbije (iz Iriga) Slobodana Anđelkovića. Za njega su modne fotografije pravi izazov, jer mu fali dosta modela koji će se prepustiti onom što je on zamislio. On kaže da je potrebno mnogo rada dok ideje ne sprovede u djelo.

„Stvarati nešto što ne postoji nigdje zapisano, osim u tvojoj glavi može biti jako teško. Zato uvijek vjeruj u sebe i u svoje snove. Pronađi način da unovčiš svoj talenat, kako bi mogao da razvijaš svoje sposobnosti i da nastaviš da materijalizuješ svoje misli. Umjetnost uvijek treba da predstavlja sintezu misli i emocija, u suprotnom, djelo koje stvoriš neće ni tebi biti uvjerljivo, rekao je Slobodan.

On dodaje da je konstanta edukacija putem filmova, muzike, svakodnevnog druženja sa ljudima iz različitih sfera neophodna za unutrašnji razvoj i to će se na kraju manifestovati na naša djela. Ne odnosi se samo na fotografiju, već generalno na sve što radimo u životu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje