VJENČANJE: Pet stvari koje goste na svadbi najviše nerviraju

Organizovati svadbu nije lako, a teško je i udovoljiti željama gostiju. Neke naizgled bezazlene stvari mogu prilično iznervirati goste pa je dobro znati na šta kod organizovanja vjenčanja treba posebno pripaziti za potpunu radost pozvanih, ali i mladenaca.

0
1590

1. Svadbena sala koja je previše udaljena od crkve ili matičara

Gostima na vjenčanju nije drago kad moraju dugo voziti od crkve ili matičara do mjesta gdje se održava svadbeno slavlje, a to ne vole ni mladenci koji upravo zato većinom pokušavaju naći prostor za slavlje bliže lokaciji vjenčanja. Ipak, danas je nepisano pravilo da matičari dolaze u salu za vjenčanje, tako da ovo pravilo važi za one koji se odluče za crkveno vjenčanje istog dana.

2. Sjedenje na neželjenim mjestima

Teško je udovoljiti željama svih gostiju kad je riječ o rasporedu sjedenja, ali mladenci uvijek žele dati sve od sebe da nađu najbolje rješenje za to. Moraju paziti da gosti koji se i inače druže i poznaju sjede bliže jedni drugima. Takođe trebaju imati obzira prema starijim gostima da ne sjede preblizu zvučnicima ako im smeta glasna muzika, ali ne smiju biti ni previše izolovani od drugih.

3. “Prisilno” učestvovanje u svadbenim običajima

Lijepo je kada se na svadbi svi vesele i plešu, ali ako gost ne želi plesati nije pristojno prisiljavati ga na to. Isto je i s bacanjem buketa ili hvatanjem podvezice – ako neka neudata gošća ili gost ne žele hvatati mladin buket ili podvezicu nema smisla forsirati ih da to ipak naprave.

4. Kada mladenci više pažnje posvete uređenju dvorane nego hrani i muzici

Ono po čemu većina ljudi ocjenjuje svadbe jesu hrana i muzika i zato bi to mladencima trebalo biti primarno kod organizovanja svadbe. Bez obzira na to koliko lijepo dvorana bila ukrašena, gosti će biti razočarani ako im se ne sviđaju hrana i muzika.

5. Nedovoljno hrane

Na većini svadbi hrane ima i više nego dovoljno, ali nekad se zna desiti da gosti i nisu baš potpuno siti. To će ih bez sumnje iznervirati i prvo što će pričati o svadbi jeste da nije bilo dovoljno hrane.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje