VJENČANJE: Pet savjeta kako biti najbolja kuma koju mlada može poželjeti

Biti vjenčana kuma čast je, ali i odgovornost. Prijateljica koja vas izabere za vjenčanu kumu time vam poručuje da joj puno značite i da želi da vaše prijateljstvo traje cijeli život. Kuma je desna ruka mladoj ne samo na dan vjenčanja nego i tokom priprema za taj važan dan. Kako biste tu dužnost, ali i privilegiju ispunili besprijekorno pomoći će vam idućih pet savjeta uz koje će vas svi pamtiti kao najbolju kumu.

0
1376

1. Zapišite sve što morate uraditi

Od liste imena gostiju i drugih detalja oko organizovanja djevojačke večeri, stvari za koje ste zaduženi na dan svadbe i ostalih zadataka koje morate napraviti – najbolje je da sve zapišete na papir koji će uvijek biti uz vas u slučaju da se još nečega sjetite pa da možete odmah zapisati.

2. Budite mladoj na raspolaganju

Vjenčana kuma je ta koja s mladom ide u potragu za vjenčanicom, pa svakako planirajte vrijeme tako da joj uvijek budete na raspolaganju. Pomažite mladoj u odabiru haljine, cipela, vela, nakita, savjetujte je i nemojte štedjeti na komplimentima kada je vidite u haljini koja joj savršeno stoji.

3. Na dan vjenčanja budite sto posto prisutni

To znači da odložite mobilni i u potpunosti se posvetite mladoj, gostima i uskočite gdje god treba. Pomozite mladoj da se obuče, popravite joj haljinu ili frizuru za fotografisanje i slično.

4. Na svadbi se družite s gostima

Izuzev vremena kad se jede i kad su govori i drugi protokoli, što manje sjedite za stolom. Plešite, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte i sebe i ostale.

5. Budite nasmijani i odlične volje

Prijateljica vam se udaje, veselite se! Ko na svadbi želi vidjeti da je iko loše volje, a kamoli kuma? Vjenčanje je događaj koji se slavi i zato uživajte u tim svečanim trenucima s kojima se počinje ispisivati novo poglavlje u životu vaše prijateljice.

Slijedite li ove savjete, svadba vaše prijateljice biće još jedan događaj koji ste zajedno proživjele i kojeg ćete se rado skupa prisjećati u budućnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje