UVIJEK AKTUELNE I USPJEŠNE: Top 10 najpoznatijih crnogorskih dizajnerki

0
9759

Danas se dizajnerom nazivaju i oni koji imaju tek nekoliko iskreiranih modela, nastalih pustom željom da sebi stvore neko zanimanje. Crna Gora, mala država sa sve većim brojem dizajnera ipak zna da prepozna kvalitet, znanje i trud. Predstavljamo vam dizajnere koji godinama grade karijeru i zahvaljujući svom talentu nižu uspjehe kako u svojoj domovini, tako i širom svijeta.

Anketa nasumično biranih ispitanika, svrstala je pojedine domaće dizajnerke u listu Top 10 najpoznatijih.

Modni Ritam vam predstavlja uvijek aktuelne i uspješne dame.

Nataša Pejović
Nataša Pejović

Nataša Pejović se još od malih nogu igra sa materijalima i krojenjem, a danas važi za jednu od najuspješnijih i napoznatijih dizajnerki u Crnoj Gori. Nakon predstavljanja na Beogradskoj nedjelji mode, prije četiri godine, doživjela je ogroman uspjeh i u Srbiji gdje su haljine iz kolekcije Red Petals nosile Aleksandra Radović i balkanska diva Ceca Ražnatović. Nataša je nastavila sa kolekcijama uvijek aktuelnih modela, a vjenčanice koje kreira Crnogorke obožavaju.

Marina Banović Džuver
Marina Banović Džuver

Marina Banović je praktično čitav život u svijetu mode. Odrasla je u krojačkom salonu. Talenat i ljubav prema kreiranju naslijedila je od majke. Ali uvijek je smatrala da talenat nije dovoljan – potreban je ogroman trud i rad. I upravo ove vrline nizale su Marinine uspjehe u Majamiju, Rimu, a njena najveća pobjeda su reprezentativci Crne Gore za koje je kreirala nošnje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Londonu i Riju.

Ivana Murišić
Ivana Murišić

Ivana Murišić poznata je po svojim neobičnim, originalnim kreacijama. Inspirisana glamurom godina iz prošlog vijeka gdje nastaje senzualan, ženstven stil predstavljen u modernoj interpretaciji. Prije sedam godina se u okviru jednog konkursa predstavila javnosti i od tada predstavlja kolekcije kako crnogorskoj, tako i srbijanskoj publici. Sarađuje sa brojnim poznatim ličnostima, ali bi voljela da njene kreacije nose Bjork i Josipa Lisac.

Milena Đurđić
Milena Đurđić

Milena Đurđić je dizajn studirala u Italiji. Prvu samostalnu reviju imala je 2011. godine i od tada je aktivna u svom poslu. Diplomirala je i modni dizajn u Beogradu, odsjek modni stilista, te Milena danas osim u svom ateljeu radi i kao stilista na Prvoj Tv. Radila je kao kostimograf na mnogim filmskih i pozorišnim projektima. Nedavno se oprobala u kreiranju kožnih jakni koje su oduševile crnogorsku publiku koja sa nestrpljenjem čeka predstavljanje nove kolekcije.

Marta Miljanić
Marta Miljanić

Kreacije Marte Miljanić možemo opisati  nešto između komercijalnog i eksperimentalnog, što bi značilo da njene kolekcije ne izgledaju do kraja ni scenske ni nosive. Dizajnerka se uvijek se trudi da bude na sredini, što je za nju izazov, a izazovi je stimulišu. Marta voli kada je neko spreman na eksperimente i ima stav, pa njene kreacije i ne može baš svako da iznese. Karakteriše je originalan i neobičan, unikatan stil. Najponosnija je na ELLE Fashion Award koju je dobila za svoju prvu samostalnu reviju.

Sanja Matijević
Sanja Matijević

Sanja Matijević se prvi put kao dizajnerka predstavila publici  2007. godine revijom u Budvi, a završila je master studije na Univerzitetu za umjestnost i dizajn u Beogradu. Sanjine kreacije su avangardne, dok su s druge strane vjenčanice koje kreira nježne i ženstvene. Njene kolekcije uvijek su propraćene neobičnim i fenomenalnim editorijalima. Sanja radi i kao modni urednik za časopis Ljepota&Zdravlje CG.

Edita Nimanbegu

Edita Nimanbegu, dizajnerka iz Ulcinja, koja stoji iza Eden brenda, studirala je na Fakultetu vizuelnih umjetnosti. Ljubav prema umjetnosti naslijedila je od roditelja, naročito od oca koji je bio uspješan arhitekta. Osim arhitekture oduvijek je pokazivala interesovanje i za druge vrste umjetnosti kao što su film, likovna umjetnost, kostimografija… tako da se moda ispostavila kao savršeni medij koji objedinjuje sva njena interesovanja i pruža joj  mogućnost da se kreativno izrazi. Krajem oktobra predstaviće svoju kolekciju u Prištini.

Sanja Bobar
Sanja Bobar

Rođena Novosađanka, dizajnerka Sanja Bobar prve modne korake napravila je kao djevojčica, uz majku koja je radila u konfekciji. Njene kreacije  odišu elegancijom, glamurom, a namijenjene su damama uglavnom za najljepše prilike u njihovim životima. Njen najveći uspjeh je ova godina – u septembru je svoju kolekciju predstavila u Njujorku, koja se vrlo brzo rasprodala. Uskoro će kolekciju predstaviti na Serbia Fashion Week-u.

Nada Koljenšić
Nada Koljenšić

Nada Koljenšić  je rođena u Nikšiću. Živi i radi u Podgorici. Od malena je pokazivala interesovanje za posao kojim se sada bavi. Prvu svoju haljinicu sašila je ručno, u 6. razredu osnovne škole, a kao srednjoškolka dizajnirala je odjeću za sebe. Svoju prvu kolekciju predstavila je na na 9. Fashion Connection-u, u aprilu 2012. godine. Njene kreacije nosile su mnoge poznate ličnosti poput Nede Ukraden, Branke Šćepanović, Vesne Dedić…

Milena Vujačić
Milena Vujačić

Bivša manekenka Milena Vujačić ove godine se prvi put predstavila publici svojom kolekcijom i opčinila svojim elegantnim, ženstvenim haljinama na kojima preovladavaju svjetlucavi detalji. Milena je već deset godina u svijetu mode, a radi i kao stilista na Atlas TV. Dug i uspješan put je pred ovom mladom dizajnerkom.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje