UVIJEK AKTUELAN: Pravila o crvenom ružu koja bi trebalo svaka žena da zna

0
5497

 

Crveni ruž za usne apsolutni je klasik, ali mnoge žene smatraju da nisu dovoljno hrabre za ovakav izgled. Strastvena boja naglašava usne i dovodi ih u prvi plan i svaka žena je može nositi. Za elegantan i glamurozan izgled, najvažnije je  odabrati pravilnu nijansu i držati se nekoliko pravila.

Tamne nijanse crvene mogu vizuelno smanjiti usne, stoga takve nijanse moraju izbjegavati žene koje imaju prirodno tanke usne. Koja će vam nijansa najbolje pristajati zavisi o boje tena, kose i prirodne boje usana.

Uskladite s tenom i bojom kose

Ženama koje imaju tamnu kosu i tamniji ten, pristajaće smeđi, narandžasti, zlatni i koralni tonovi crvene. Plavušama tamnijeg tena pristaju narandžasto i bakarno crvena. No, narandžaste nijanse naglašavaju nedostatke na zubima, stoga ukoliko nemate bijele zube, izbjegavajte ovu nijansu.

Svijetlom tenu i tamnoj kosi bolje pristaju ljubičaste nijanse i boja vina te jarko crvene poput trešnje. Plavušama koje imaju svijetli ten pristaju ružičaste nijanse crvene.

Koristite olovku za usne ili korektor

Crveni ruž često se zamrlja u uglovima usana i izvan linija usana. Prije nanošenja ruža, nanesite tekući puder na usne, koristite olovku za usne u boji sličnoj prirodnoj boji usana ili, još bolje, nanesite korektor u uglove usana kako biste spriječili mrlje.

Pazite na ivice

Kako se crveni ruž ne bi razlio izvan granica usana, oko njih nanesite sloj korektora. Potom iscrtajte rubove usana olovkom za usne. Vodite računa o tome da ste izabrali olovku koja je u nijansi ruža ili u vašoj prirodnoj nijansi usana kako ne biste imali različite boje na usnama. Potom nanesite i ruž četkicom.

Ostatak šminke neka bude jednostavan

Što se tiče ostatka šminke, pazite da bude jednostavna i usklađena. Iako crveni ruž sjajno pristaje i uz naglašene oči, najbolje je da takve kombinacije ostavite za svečane događaje i večernje izlaske, jer u suprotnom rizikujete prenaglašen izgled.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje