USPJEH DOMAĆIH DIZAJNERA: NEW YORK FASHION WEEK ugostiće tri srpska i dva crnogorska dizajnera

Saradnja Serbia Fashion Week-a i New York Fashion Week-a krunisana je još jednim predstavljanjem domaćih dizajnera na nekim od najtraženijih modnih pisti na svijetu. Čak tri dizajnera iz Srbije i  dva iz Crne Gore imaće priliku da svoje kolekcije prikažu cijelom svijetu.

0
1910

Dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u.  Tokom februarskog izdanja New York Fashion Week-a, koje broji preko milion i po medijskih objava, to su učinili Zvonko Marković, Bata Spasojević i Marina Mićanović, a od 11. do 15. septembra, na New York Fashion Week-u, priliku da njihove kreacije vidi svjetska modna elita imaće Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević iz Srbije, kao i Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj iz Crne Gore.

Rame uz rame sa najvećim svjetskim imenima mode kao što su Herve Leger, Calvin Klein, Sherri Hill, Tommy Hilfiger, Vera Wang  i drugi, Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj imaće reviju 12. septembra, dok će Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević predstaviti svoje kolekcije na zatvaranju NYFW, 14. septembra.

Nedjelja mode u Njujorku predstavlja više od same ljepote i mode. Nastao je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara  koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar svjetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gdje se na jednom mjestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri. Koliko je značajan ovaj dogadjaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posjetilo više od 100 000 hiljada posjetilaca, koji su za državu donijeli više  500 miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje