USPJEH CRNOGORSKIH DIZAJNERA: EDEN atelier predstaviće kolekciju u Milanu!

​Prošlo je već 10 dana od istorijskog učešća crnogorskih dizajnera na Njujorškoj nedelji mode, a već za nekoliko dana na Milanskoj nedelji mode biće prisutna Crna Gora preko mlade dizajnerke iz Ulcinja Edite Nimanbegu - Eden Atelier.

0
2027

Nakon uspjeha na prestižnom modnom događaju Fashion Art and More preko istih agencija Editi je uslijedio poziv za Milano Fashion Week, koji će se održati od 21. do 26. septembra 2016.

Milano FW je jedan od četiri najvažnija modna događaja u svijetu na kojem svoje kolekcije prikazuju neki od najpoznatijih svjetskih modnih kreatora kao što su Gucci, Cavalli, Prada, Etro

Revija naše dizajnerke zakazana je za 25. septembar , istog dana kada će i svoje kreacije predstaviti dvojac Dsquared, Missoni, Stella Jean. 

“Ovog puta, u dogovoru sa Sabrinom Spinelli, vlasnicom milanske modne agencije Fashion Art and More, predstaviću se sa devet kreacija, jer je period za izradu istih bio jako kratak”, kaže Edita za naš portal i otkriva: “Naziv kolekcije je “She Who Fell to Earth” . Budući da sam veliki zaljubljenik modne fotografije, kolekcija je inspirisana prvenstveno radom poznatog modnog fotografa Tim Vokera, čiji modeli izgledaju poput modernizovanih princeza sa raskošnih dvorova”.

Dizajnerka je inspiraciju pronašla i u djelima slikara Gustava Klimta, koji je iznad svega slavio ženu kao ispunjenje svrhe života.

“Kolekcija je zapravo logičan nastavak prošle kolekcije. To je priča o ženi koja nije sa ovog svijeta, ne pripada tu ali pokušava da se prilagodi kako najbolje zna i umije. Međutim, za razliku od prošle kolekcije biće romantičnijih momenata u vidu korišćenja nježnijih materijala poput  svile i muslina obogaćenih ručnim radom, dok krojevi ističu ljepotu ženskog tijela”, kaže vlasnica EDEN ateljea.

Što se tiče boja, pored nezamjenljive crne i zlatne boje, biće prisutni i vedriji tonovi.

Ipak, Edita ostaje dosljedna svom modnom izrazu koji podrazumijeva čiste forme, bez suvišnih detalja, a prisutni su  i geometrijski oblici, naglašene oštre linije i volumen.

Edita Nimanbegu će kolekciju koju će prikazati na Milano Fashion Week-u u novembru prikazati na jubilarnom 10. Mercedes Benz Fashion Week-u Montenegro.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje