Uslovi Korišćenja

Uslovi korišćenja odnose se na korišćenje portala Modni Ritam (u daljem tekstu MR) i svih ponuđenih usluga. Uslovi korišćenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge.

Pristupom i korišćenjem ovog web portala prihvatate sve uslove koji slijede i smatra se da ste upoznati sa istima u cjelini, kao i svim rizicima koji mogu nastati usled korišćenja portal MR.

MR polaže autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje sadržaja i/ili bilo kojeg dijela sadržaja bez izričite dozvole MR, smatra se kršenjem autorskih prava i MR će preduzeti sve raspoložive pravne radnje i sredstva, u cilju zaštite istih.

Korisnik sadržaja je ovlašćen na: preuzimanje datoteka, kopiranje, distribuiranje i upotrebu sadržaja objavljenog na web stranicama MR, ukoliko su zadovoljeni sljedeći uslovi:

– Ukoliko korisnik nije izvršio nikakve modifikacije sadržaja bez prethodnog pismenog odobrenja MR-a,

– Ukoliko korisnik preuzete materijale koristi samo u svrhu informisanja, odnosno u lične ili nekomercijalne svrhe,

– Ukoliko korisnik na svim materijalima i drugim sadržajima istakne vidljivu napomenu o autorskom pravu i zaštitni znak MR.

 

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA

MR zadržava pravo da u bilo koje vrijeme i/ili iz bilo kog razloga privremeno ili trajno modifikuje ili ukine portal sa ili bez prethodnog obavještenja. MR neće biti odgovoran ni vama niti nekoj trećoj strani za promjenu ili ukidanje portala.

Korisnicima MR portala strogo se zabranjuje, u skladu sa ovim pravilima korišćenja:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja kojim se krše važeći zakoni Republike Crne Gore i/ili međunarodni zakoni, sadržaji koji su uvredljivi, vulgarni, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetni na bilo koji drugi način i/ili predstavljaju ugrožavanje bili kog prava trećih lica;

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima ili trećim licima;

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računarske podatke ili programe sačinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih korisnika.

 

IZMJENE USLOVA KORIŠĆENJA

MR zadržava pravo izmjene ovih Uslova korišćenja u bilo kom trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz eventualnih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na našoj internet stranici.

REGISTROVANI KORISNICI

Registrovanjem na MR portalu korisnik se obavezuje da će ispuniti cjelokupan postupak registracije, unijeti istinite zatražene podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. MR se ne može ni na koji način smatrati odgovornim za eventualno neovlašćeno korišćenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

MR zadržava pravo ukidanja ili uskraćivanja mogućnosti korišćenja korisničkog naloga sa koga je uočena zloupotreba ili korišćenje protivno opštim uslovima propisanim od strane MR.

 

PRAVILA ZA OSTAVLJANJE KOMENTARA

Komentari korisnika objavljeni na portalu MR ne odražavaju stav uredništva izdanja i/ili MR u cjelini, kao ni korisnika portala.

 

Korisnički nalozi, upozorenja i zabrane korišćenja

1.1. Svaki korisnik ima pravo registrovati i koristiti jedan korisnički nalog. Višestruke registracije i korišćenje više korisničkih naloga mogu dovesti do suspenzije svih korisničkih naloga istog korisnika.

1.2. Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.

1.3. Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova.

 

Ponašanje korisnika

2.1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke.

2.2. Direktne prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i predstavljaju razloge za podnošenje prijave nadležnom organu

2.3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.

2.4. Zabranjeno je oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za konkretan tekst

2.5. Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.

2.6. Postovanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.