UNIFORME ZA NJEŽNOST: Marija Šabić predstavila kolekciju na Crnogorskoj nedjelji mode

0
8781

Srpska dizajnerka Marija Šabić koja je već dvije decenije prisutna na modnoj sceni, predstavila je svoju kolekciju na Crnogorskoj nedjelji mode u Podgorici. Inspiraciju za ovu kolekciju pronašla je u hrabrim ženama, onim koje imaju svoj stav, koje se bore, žene koje znaju da nose i uniformu, uniformu za nježnost.

“Ovo je kolekcija za proljeće-ljeto 2015. godine i namijenjena je ženama sa stavom koje znaju da budu ženstvene, ženama koje su dovoljno svjesne sebe i svoje uloge u modernom društvu”, rekla je Marija za naš portal.

Dizajnerka je veoma zadovoljna organizacijom modne manifestacije u Podgorici, kao i samim gradom i ljudima u njemu.

“Prvi put sam detaljno vidjela Podgoricu i oduševljena sam ljudima i njihovim izgledom. Ovdje ljudi paze na svoj izgled, kako muškarci tako i žene, stvarno izgledaju iznenađujuće dobro. Znala sam da su to ponosni ljudi, da su to jedan mali ponosni narod, ali izgleda da se ta tradicija vidi na njihovom modnom izrazu”, kazala je Marija.

Kreatorka kaže i da ima iskustva sa Crnogorkama, koje je često posjećuju u radnji u Beogradu, kada su im potrebne svečane haljine ili vjenčanice. Nakon Montenegro Fashion Week-a Marija nastavlja da putuje, i to pravo u Azerbejdžan, gdje će na njihovoj Nedjelji mode predstaviti svoju kolekciju.

“Moj prijatelj Zvonko Bogdan kaže – Planova imamo jako mnogo. I želja imamo mnogo, i one počinju da skaču k’o buve, pa je na nama  da im nađemo pravu mjeru  gdje da ih zaustavimo”, zaključuje Marija koja je uspostavila saradnju i sa ljudima iz Milana, pa je očekuju obaveze i u Italiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje