Tvrde da su ljepši sa fotošopom, šta vi kažete?

0
2732

Najnoviji foto projekat fotografa Skota Časerota gdje istražuje najdublju ideju o tome ko smo i kako nas doživljavaju drugi veoma je interesantan. Projekat po nazivom Original Ideal kombinuje fotografije i neurologiju radi pronalaska prave ideje o ljepoti.


Prvo što je fotograf uradio jeste slikanje osoba u studiju pod jakim svijetlom.


Potom je koristio Photoshop i suptilno obradio originalne slike.

Ono što je želio da promijeni bila je uglavnom veličina očiju, tonus kože i širina nosa i brade. Opisujući cilj ovih fotografija, Časerot je rekao: ” Ideja je da se napravi set varijacija koje nisu u skladu sa ljepotom koja već postoji, već da se ide protiv nje i tako napravi drugačiji oblik ljepote.”


Fotograf je napravio ukupno 50 ovakvih slika. Cilj ovog projekta bio je da se ljudi vide iz drugačijeg ugla, da vide sebe bez mana koje su im do tada smetale. Većina ispitanika izjavila je da su ljepši nakon obrađene slike, što dokazuje koliko je Photoshop precijenjen, jer morate priznati da pojedini izgledaju mnogo bolje u originalnoj verziji.


Ova kombinacija umjetnosti i nauke je zaista lijepa. Napišite nam, koliko je Photoshop važan za vas, da li uvijek prije nego postujete sliku ona prvo prođe kroz određeni program za editovanje slika?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje