TURSKA: Cool leto u vrelom Kušadasiju

0
3761

Kušadasi je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija za letovanje i sa razlogom je među srpskim turistima omiljena destinacija za letovanje na turskoj obali. Kao što je i do sada bilo, i leto 2015. godine definitivno prolazi u znaku Turske, a kada je u pitanju letovanje u Kušadasiju sve postaje jasnije, pogotovo kada se sagledaju sve prednosti koje Kušadasi nudi tj. fenomenalne žurke i izleti, gastronomska strana Turske, prebogata istorija i vrhunske turske plaže.

Kao primorsko mesto u Turskoj na središnjem delu zapadne turske obale, Kušadasi je idealna destinacija za party letovanje i putovanje na koje ide veliki broj studenata i mladih ljudi, zagrejanih za odličan provod na moru, ali i ornih da istraže šta sve okolina Kušadasija i predivno Egejsko more pružaju. Ovakav tip putovanja godinama organizuje turistička agencija za mlade Fungroup Travel Company, svima poznatija kao BalkanFun, a koja svoje predstavnike od nedavno ima i u Crnoj Gori. Na njihovom sajtu pronaćićete najbolje ponude za Kušadasi, ali i putovanja u evropske prestonice kao što je npr. Amsterdam, novogodišnja putovanja, i legendarno prolećno BalkanFun putovanje!

#1 – Uzbudljivi izleti u Kušadasiju

Zahvaljujući svojoj vrhunskoj destinaciji, izleti tokom boravka u Kušadasiju su ono što se zaista prepričava, kada se za njih nađe dovoljno vremena pored vrhunskog provoda, danonoćnih žurki i izlazaka. Osim toga što se u blizini Kušadasija nalazi antički grad Efes kao i poznati antički grad Hierapolis, lociran tik uz čuveno pamučna tvrđava – Pamukkale, postoje i drugačiji, donekle ekstremniji izleti u Kušadasiju. Uz pomenute izlete, možete se odlučiti i da ceo dan provedete u znaku žurke i uživanja uz kruziranje na brodu, vodama Turske i Kušadasija, zatim da se odlučite za ronjenje, jahanje konja i plivanje sa istim ili ‘pak za safari u džipovima kroz Nacionalni park u blizini Kušadasija.

Izlet Pamukkale i Hierapolis u blizini Kušadasija

#2 – Kafići, barovi i vrhunski noćni provod u Kušadasiju

Poznati su kafići i barovi koji nude odličan noćni provod i ulepšavaju Vaš odmor odličnom muzikom uz osvežavajuća pića i koktele kao stvorene za letovanje. Duž obale Kušadasija koju zapljuskuje divno Egejsko more nalazi se ogroman broj barova i kafića koji preko noći postaju fenomenalni noćni klubovi i odlična opcija za izlazak u Kušadasiju. Poznat je Bar Street kao mesto gde je lociran veliki broj barova u Kušadasiju a s obzirom na to da je Kušadasi zaista veliko turističko mesto, velika je i ugostiteljska ponuda. Upravo zato možete eksperimentisati i isprobati različite noćne klubove i birati različite plaže na kojima se nalaze odlični klubovi i barovi koji obezbeđuju i dnevne žurke kao poseban užitak za Vaše party putovanje. Teško je reći koji je najbolji i najpoznatiji klub na plaži u Kušadasiju, ali kao klub koji nudi fenomenalan provod, definitivno vredi pomenuti Miracle Beach Club na Ladies beach-u.

 Miracle Beach klub na plazi Ladies

#3 – Ukusna turska hrana i restorani

U Kušadasiju postoji ogroman broj restorana koji tokom celog dana nude ukusnu i svežu hranu koja će vam napuniti stomake i obezbediti potrebnu energiju da nastavite sa preostalim aktivnostima tokom trajanja Vašeg letovanja. Specijaliteti turske kuhinje su dostupni na svakom koraku i nemojte se ustručavati da isprobate neko tradicionalno tursko jelo, s obzirom na to da je turska kuhinja zaista odlična i donekle slična našoj, tako da ćete jako teško promašiti pri izboru. Kušadasi nudi varijacije u izboru restorana i načinu ishrane, što znači da se možete odlučiti za fensi restorane i one koji prosto plene svojim izgledom do onih manje privlačnih, ili ipak za restorane brze turske hrane u kojima morate probati izvrsni turski kebab. Ono što je sigurno jeste da je u gotovo svim hrana vrhunska.

Turski kebab

#4 – Istorija

Kušadasi se nalazi u turskoj oblasti koja ima zaista dugu istoriju. Ovaj deo obale Egeja je bio ključan u periodu Antike, kao jedno od najznačajnijih iskrcavališta na istoku Egejskog mora, s obzirom na to da je bilo pozevazno direktnim putem sa drevnim gradom Efesom, važnim starogrčkim utvrđenjem i kulturnim centrom, ali i sa Hierapolisom, antičkim gradom, čije ostatke iz doba vladavine Rimljana danas možete videti u podnožju Pamukkale-a. Sam Kušadasi ima dugu istoriju kao značajna luka na turskoj obali, pogotovo njegovo malo ostrvo, Golubije ostrvo, koje se nalazi nadomak Kušadasija a na kom se nalaze ostaci tvrđave. Golubije ostrvo je imalo značajnu stratešku ulogu u odbrani obale za vreme vizantijske a potom i turske vladavine.

 Drevni Efes u blizini Kušadasija

#5 – Lepe plaže, brojni bazeni i aqua parkovi u Kušadasiju

Kušadasi je poznat kao turističko mesto u kom postoji više aqua parkova, od kojih su definitivno najpoznatiji Aqualand i Aqua Fantasy, a koji su dobar izbor za celodnevno kupanje i odmor. Naravno, kada ste već na moru, interesuju Vas i lepe plaže Kušadasija, pa kao najpoznatije plaže u ovom turističkom mestu, izdvajaju se Ladies beach sa brojnim kafićima i barovima, Long beach, Love beach, Downtown beach, Paradise beach i druge manje poznate plaže.

 Aqua Fantasy akvapark u Kusadasiju

Kušadasi deluje kao zaista kompletna destinacija za letovanje i upravo zato iskoristite drugu polovinu leta 2015. da se odlično provedete i opustite u Turskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje