Tri teme o kojima treba da razgovarate prije nego što počnete da živite zajedno

0
1667

 

Ako ste Vi i Vaš dragi konačno odlučili da napravite džinovski skok u vezi, a to je da počnete zajedno da živite, znajte da ovu odluku ne treba olako da shvatite. Prvo, znajte, spajate finansijski i emotivni dio vaše veze. Prije nego što uzbuđeno počnete da prenosite stvari kod njega (ili nje, Bože moj, ima i toga) treba da sjednete i razgovarate o pojedinim stvarima, jer sigurno ne biste željeli da svađe nastaju oko toga ko iznosi đubre, a ko plaća struju, zar ne?

1. Kako ćete podijeliti finansije – Finansije su jedan od važnijih stvari oko kojih treba da postoji dogovor. U nedavnom istraživanju sajta Rent.com pokazalo se da su upravo finansije oko kojih se parovi najviše svađaju, kada otpočnu život zajedno. Zato, treba da postoji dogovor: da li ćete vaša primanja spajati i zajedno određivati gdje će novac ići, ili će svako svoju platu koristiti za stvari za koje se takođe unaprijed dogovorite. I zapamtite, dogovor morate poštovati. Jer, poštovanje je najvažniji dio jednog odnosa.

2. Šta raditi kada vam je potreban prostor – Provoditi sve svoje vrijeme sa jednom osobom u stanu, može dovesti do zasićenja. Zato je, veoma važno da ostanete vjerni svojim navikama i svom slobodnom vremenu. Potreban je prostor oboma. Mnogi parovi vole da imaju određeni dan, koji imaju samo za sebe i svoje društvo, ili prosto samo za sebe i svoje navike, za trening, igranje igrica ili odlazak kod frizera – dan za posvetiti se samo sebi.

3. Ko šta radi u kući – Sasvim normalna stvar u današnje vrijeme, gdje se žene bore za svoja prava i žele ravnopravnost sa muškarcima (nismo za to, priznajemo)  jeste i ta da joj muškarac pomaže u kućnim poslovima. Dobro, ne mislimo da treba svaki dan da kuva, pere, čisti, sprema, nego jednostavno da se neke obaveze podijele, npr. bacanje smeća je tako mala stvar, a moće izazvazi velike svađe. Zato, dogovorite se ko šta i kada radi. Ponavljamo, poštovanje je najvažnije.

Na kraju …

Iako možda tražite savjete od prijatelja i porodice o tome da li ste spremni da se preselite kod svog momka ili djevojke, Vi i Vaš partner ste jedini koji ćete znati odgovore na sva pitanja. Međutim, ako se nađete u situaciji da vam nesposobnost Vašeg partnera i nezainteresovanost da vam pomogne u odlučivanju, donesu mnogo nervoze, možda je bolje da malo sačekate sa tim potezom. Rent.com istraživanje je pokazalo da skoro 40 % parova okonča vezu kada počnu da žive zajedno. A možda je sve moglo da se riješi jednim razgovorom…

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje