TREBA DA IH SLIJEDITE: Pet koraka Kristijana Greja

0
1936

 

Roman E L Džejmsa Pedeset nijansi sive osvojio je hiljade srca i umova ljudi. Romantična i neobuzdana priča govori o atraktivnom, mladom i poslovno moćnom čovjeku, kojeg muče mračne želje i opsesivna potreba za kontrolom. Kristijan Grej kasnije otkriva svoje tajne…

Od Greja možete da naučite da budete intrigantni, a da vam uz to nije potrebna zlatna kartica. Evo pet koraka koje treba da slijedite:

 

1. Predigra

Idemo redom! Pošto većina vas ovu knjigu i film povezuju isključivo sa seksom, hajde da počnemo od ovog koraka. Nemoj potcjenjivati ulogu predigre. Možda za tebe i nije toliko važna, ali žene je vole i cijene muškarca koji posveti vrijeme i tom dijelu. Ženska mašta je izuzetno živa, pa i od jedne zanimljive poruke može da osmisli scenario koji će ti se veoma dopasti. Budi strpljiv i pun razumijevanja.

2.Dug je put do seksualnog obrazovanja

Dame će uvijek radije izabrati iskusnog muškarca, nego onog kojeg treba da uče kako da se ponašaju sa ženama. Predaja čovjeku koji je maštovit i kreativan u spavaćoj sobi uvijek je veće zadovoljstvo. Eksperimenti su uvijek dobrodošli. Česta greška od strane muškaraca je da su spremni i voljni da eksperimentišu, ali taj proces uključuje uglavnom njihove potrebe, pa zaborave na želje partnera.

3. Podsjeti je da ti niko nije važan kao ona

Uostalom, žene to vole da čuju svojim ušima. Ne dozvoli da neko remeti vašu intimu. Kada ste sami, pusti laganu muziku, prepusti se emocijama, pusti da one vladaju vašim svijetom. I samo jedan minut posveti mislima – koliko bi tvoj život bio neispunjen bez nje… koja te voli i brine o svemu, toleriše tvoje mane i čini te srećnim.

4. Posjedovanje

Uprkos ovom modernom dobu, u kojem se žene bore da budu ravnopravne sa muškarcima, znaj da postoje i one patrijahalno vaspitane kojima je posljednja muška riječ. Ipak, sve je manji broj žena koje će da budu pokorne svom muškarcu. Ženama je najvažniji osjećaj sigurnosti i zaštite. Daj joj znanja da je tvoja, da je čuvaš i da je pored tebe sigurna. Kaži joj da ne bi volio da je izgubiš.

5. Najmoćnije oružje je RIJEČ

U filmu se odmah primjećuje da su glavni glumci, Kristijan i Anastasija spremni na dijalog. U razgovoru uvijek pronađu rješenje za problem, jer su oboje spremni da prihvate svoje mane i promijene se zarad sreće onog drugog. Za svaku vezu je potrebno dvoje, a pregovaranje je najmudriji način da se stvari rješavaju.

Koji Grejov korak biste dodali na listu?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje