TOKOM CELE GODINE: Bogovski provod u Atini

0
3048

Opšti je utisak da je Atina prosto večna, pravi klasik među turističkim destinacijama i pravi izbor za party putovanje tokom cele godine. Atina je zahvaljujući svojoj klimi idealno mesto za putovanje tokom zime, pa čak i doček Nove godine u Atini, dok svakako nije mesto gde biste otišli na letovanje per se. Međutim, ukoliko se odlučite za letovanje u Grčkoj, i ukoliko Vaša destinacija za leto omogućava jednostavan put u Atinu, svakako bi trebalo da iskoristite tu opciju i odete u Atinu barem na izlet.

Atina je svetski poznata prestonica, a ujedno i glavni grad Grčke, domovina demokratije i jedno veliko antičko arheološko nalazište. Poslednja stavka podrazumeva činjenicu da je Atina bila poprište najvažnijih događaja tokom antičkog perioda, kada se Atina uzdigla kao najznačajnija država-grad u Sredozemlju i kao najvažniji kulturni, trgovački i ekonomski centar na obali Egejskog mora. Upravo takav glas Atine, koji se i danas može čuti u Grčkoj, svrstava je u najpoznatije turističke destinacije na svetu, a pogotovo u Evropi. Uz to, poznato je i da su nam Grci vrlo slični po mentalitetu, pa se podrazumeva da će Vaš boravak u Atini biti vrlo dinamičan, uzbudljiv i da će biti obeležen odličnim noćnim provodom.

U Atini morate videti

Zanimljivosti i znamenitosti koje bi trebalo posetiti u Atini je teško pobrojati, a u svakoj kombinaciji se podrazumeva da ćete posetiti Akropolj, čuveno uzvišenje i mesto na kom se nalaze još uvek očuvani hramovi posvećeni boginji Atini, kao što su Partenon i Hram Atine Nike, zatim Erehteon, Propileja i drugi arheološki ostaci i ostaci građevina. Sa ovog mesta se pruža divan pogled na Atinu, pa se usput možete osetiti kao Perikle, koji sa glavnog mesta u Atini posmatra delo svoje vladavine i uspeha. Tu su još i poznati olimpijski stadion koji je izrađen u potpunosti od mermera, zatim Rimska Agora, luka u Atini poznata i kao Luka Pierej i još zaista mnogo toga.

Atina preko leta

Atina je idealna ideja za izlet tokom letovanja u Grčkoj, ukoliko se Vaša destinacija nalazi u neposrednoj blizini Atine, ili je prosto pogodna za različite izlete. Primer takve destinacije za letovanje jeste interesantni gradić Lutraki, koji se nalazi u Korintskom zalivu a koji je udaljen svega 80 kilometra kvalitetnim putem od Atine. U letnjem periodu Atina odiše karakterističnim duhom koji Vas može asocirati na to kako se nekada živelo u ovom gradu – državi, ali i dati šansu da uz vedro, ali zaista toplo vreme obiđete najznačajnije znamenitosti u Atini, ili možda da otkrijete lepe atinske vidikovce. S obzirom na vrućinu, neophodno je da sa sobom uvek nosite dovoljno vode, i savet je da svratite u neki tradicionalni grčki restoran, kako biste se odmorili, povratili energiju, ali i isprobali grčku kuhinju.

Atina preko zime

Ukoliko se odlučite za Atinu tokom zime, takođe nećete pogrešiti, pogotovo ukoliko volite blaže zime i sasvim pristojno vreme za obilazak Atine. Atina postaje sve popularnija zimska destinacija, pa je upravo zato popularna i Atina za Novu godinu i novogodišnje praznike, a samim tim i ove godine, za doček 2016. godine. Iskoristite ovaj period da se odlično provedete, da dočekate Novu godinu uz vatromet u Atini a da se pritom ne smrznete u potpunosti, kao što je to slučaj sa dočekom u Beogradu. Odlazak u Atinu za novogodišnje praznike je prava prilika da se otkrije kakva je Atina preko zime, s obzirom na to da do sada nije bilo puno prilike da se to sazna, pogotovo zbog toga što Atinu uvek povezujemo sa letnjim mesecima, što sopstvenom logikom, što zahvaljujući epskim filmovima koji antičku Atinu gotovo uvek prikazuju za vreme leta. Zimi je na raspolaganju mnogo veći broj hotela i hostela za naše turiste.

Nova godina možda trenutno izgleda daleko, ali je ipak na korak od nas, pa je uvek poželjno da na vreme rezervišete svoja mesta za Doček 2016. u Atini, i na taj način promenite standardni doček Nove godine. Na ovu destinaciju tokom zime, preporučujemo Vam da odete u organizaciji turističke agencije Fungroup Travel Company, umesto Balkanfun, ovaj put pod WinterFun brendom 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje