THEATRICAL HEROINES who INSPIRED DESIGN – prijave za takmičenje za SVE dizajnere

0
898

THEATRICAL HEROINES who INSPIRED DESIGN poziva sve zainteresovane dizajnere da se prijave na takmičenje za učestvovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinovanoj modnoj reviji, inspirisanoj prkosnim ženama – svevremenskim pozorišnim heroinama, koja će se održati 19.11.2016. u pozorišnoj koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu (Hrvatska).

Rok za prijavu je 10. novembra 2016. godine.

Riječ je o takmičenju za dizajnere konceptualnog, modnog i odjevnog dizajna koji će odgovoriti na jednu od tema, pozorišnih junakinja; Judita, Ana Karenjina, Nora (Kuća lutaka), Emma Bovary (Gospođa Bovary), Lijepa Helena, Antigona, Lady Macbeth, Medeja i Penelope.

Modnom revijom kroz fizički prikaz treba naglasiti duhovnu moć književnih i pozorišnih heroina koje su izazivale požudu, ali istovremeno bile mudre i snažne žene. One su uticaj na društvo činile vođene snažnim ženskim instinktom, emocionalnom kompleksnošću i inteligencijom. Modnom revijom treba ih staviti u kontekst današnjih ikona koje otvaraju rodni diskurs kroz naglašenu svevremensku žensku ulogu i snagu, kako u porodici, tako i u društvu.

Predstavljena kolekcija pojedinog dizajnera može odgovarati odabranoj junakinji – prema jednoj crti njenog karaktera, po atmosferi ili osjećaju koji je u vama (dizajnerima/dizajnerkama) navedeni ženski lik izaziva.

Uslovi takmičenja

Dizajneri učestvovanjem dobijaju pet modela, profesionalnu šminku i fotografa te medijsku popraćenost portala, lokalnih televizija i dnevnih novina.

PRIJAVA ZA TAKMIČENJE treba da sadrži:

o naznaka u naslovu „Kazališne heroine“

o pet fotografija modela od prošlih kolekcija (fotografija u boji)

o kratku biografiju

o kratak opis o kolekciji koju bi predstavljali, kao i obrazloženje kojoj od navedenih heroina odgovara vaš dizajn / kolekcija

o kontakt telefon

Prijavu izvršiti na e-mail: julijatomasovic@gmail.com

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje