SVJETSKA TURNEJA SERBIA FASHION WEEKA SE NASTAVLJA: Vasilije Kovačev na FEERIC Fashion Weeku

0
1170

 

FEERIC Fashion Week biće održan od 16. do 24. jula u Rumuniji, u Alba Juliji i Sibiu, gradu koji je 2007. godine ponIo prestižnu titulu Evropske prijestonice kulture. Putem saradnje Serbia Fashion Weeka i Nedjelje mode iz grada koji je već osvojio titulu Evropske prijestonice kulture, Novi Sad i srpska moda pozicioniraće se još jednom na mapi velikih Nedjelja mode Evrope i svijeta.

Na ovogodišnjem FEERIC Fashion Week-u, našu modu prestaviće Vasilije Kovačev, jedan od omiljenih dizajnera publike Serbia Fashion Week-a. Vasilije će predstaviti svoju kolekciju Odiseja 3 uz više od 50 dizajnera koji dolaze iz Argnetine, Paragvaja, Čilea, Španije, Singapura, Švedske, Malte, Grčke, Italija, Francuske, Belgije…

Vasilijeva kolekcija priča o putovanju koje je isprepletano raznim dogodovštinama. To je jedno putovanje koje daje smisao, koje nadahnjuje i daje snagu za svako sljedeće. Kolekcija je skoro sva crna sa nekoliko sivih komada i jednim bijelim. Mirna u boji, ali veoma razigrana i bogata u teksturi i detaljima, kolekcija je jake energije i umjetničkog izraza.

Nakon modnih revija, festival je rezervisan za tematske žurke koje se održavaju u specijalnom prostoru. FEERIC gala zatvoriće izdanje ovog Fashion Week-a na malom trgu u pješačkoj zoni gdje će se okupiti  najvažnije  predstavnici Nedjelja mode.

Zahvaljujući sporazumu o saradnji sa 24 nedelje mode u svetu Serbia Fashion Week omogućava dizajnerima iz Srbije da svoje radove predstave u inostranstvu. Nakon Feeric Fashion Weeka kreatori iz Srbije predstaviće se na prestižnom New York Fashion Weeku početkom septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje