SVE POSTAJE MOGUĆE: 15-minutni godišnji odmor!

0
1003

Inovacija njemačkog dizajnera mogla bi predstavljati vaše sljedeće putovanje.

Da li ste znali da u Mađarskoj postoji selo koje možete iznajmiti za odmor i postati gradonačelnik za svega 700 dolara? Ono možda jeste maleno i broji svega 18 stanovnika, ali ova opcija, koja se pokazala veoma profitabilnom, je dokaz kako se u turističkoj industriji granice pomjeraju iz dana u dan i zaista sve postaje moguće.
Vijest sličnog karaktera stigla je ovih dana iz Njemačke, gdje je dizajner Goetz Schrader predstavio inovativnu opciju za mini godišnji odmor. Riječ je o prenosnim balkonima koje je moguće rezervisati i postaviti bilo gdje u svijetu, a ujedno daju i potpuno novo značenje luksuznom odmoru. Prateći trendove u turizmu, gdje se hoteli više ne poistovjećuju s godišnjim odmorom i gdje putnici sami kreiraju unikatna putovanja uz platforme kao što su Airbnb i Homeaway, ova ideja ne čini se nimalo suludom.
Prenosna konstrukcija koju je osmislio njemački dizajner nalikuje na lift (dizalicu), ali s modernim arhitektonskim zaokretom. Minimalistički prenosni namještaj sastoji se od stolova, stolica i dekorativnih detalja, a cjelokupno iskustvo je jedinstveno i namijenjeno svima koji su u potrazi za nečim novim. Moramo priznati kako se projekt 15 Minute Vacation čini idealan za ljetna druženja s grupom prijatelja.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje