SVE MOŽE: Modna pravila koja više ne važe

Modna pravila koja su nekada vrijedila sada više ne vrijede. Ono što je vrijedilo za naše bake i mame, sada je samo stvar prošlosti. Zapravo, uopšte nije loše kada se pravila lome i stiže nešto novo. Došlo je vrijeme da žene izraze svoju osobenost i ovaj svijet naprave drugačijim i zanimljivijim.

0
10332

Koja su to pravila koji više ne važe:

1. Nikada ne miješajte printove
Ovo pravilo je otišlo u zaborav s obzirom na činjenicu da je danas baš IN miješati različite dezene. Modna pista je puna predivnih kreacija koje vrve od boja i različitih printeva. Dovoljno je pogledati kako to rade Stelle McCartney, Prada, Burberry, Prorsum, Dolce & Gabbana i mnogi drugi. Dobro iskombinovani printovi daju odjeći dinamiku, zanimljivost i svakako jedinstveni dodir stila.

2.  Što ste stariji suknja bi trebala biti sve duža
Danas, uz pomoć kozmetike i tehnologije, žene sa četrdest mogu izgledati dovoljno mladoliko i lijepo da sebi mogu priuštiti sve što ima padne na pamet. Na primjer, Jennifer Aniston, Andie McDowell ili Claudia Schiffer izgledaju mlađe nego neki od naših prijatelja u 20-im godinama. Osim toga, kako je Joan Collins jednom rekla: ‘Starost je samo broj.’ Ako vaše noge izgledaju sjajno, stavite ih u prvi plan!

3. Treba uskladiti cipele i torbu
Prije nekog vremena ovo je bilo jako važno pravilo i teško ga je bilo slomiti. Sada se sve promijenilo i više se ne morate zamarati takvim stvarima. Sada možete učiniti upravo sasvim suprotno: napraviti kontrast.

4. Nikada ne treba nositi čarape na sandale
Mnoge žene nose čarape i hulahopke na cipele s otvorenim vrhom, uključujući i zvijezde poput Rihanne. Takva kombinacija može izgledati odlično, ali budite sigurni da čarape nemaju ružne  šavove.

5. Donje rublje se ne smije vidjeti kroz odjeću
Danas su dizajneri stvorili puno modernih odjevnih predmeta od prozirnog materijala koji pokazuje sve što nosite ispod. Nema ništa loše u tome, samo u tom slučaju koristite stvarno lijepe grudnjake. Što se tiče pantalona i suknji stanje je nepromijenjeno, bez obzira koliko lijepi donji veš nosili nije umjesno da se vide. Ali zato pantalonice mogu spasiti stvar.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje