SVADBENI BONTON: Šta nikako ne smijete da radite na tuđem vjenčanju

Ako niste baš sasvim sigurni koja su pravila svadbenog bontona, onda je pravo vrijeme da ih usvojite, jer je sezona vjenčanja u punom jeku.

0
2769

Donosimo vam listu stvari koje nijedan gost nikada ne treba da uradi na vjenčanju:

1. Da nazove mladu na dan vjenčanja

Mladenci su vam sigurno već dali uputstva o tome gdje se i kada održava vjenčanje i obavijestili vas o svim bitnim detaljima. Vaša obaveza je da sve potvrdite (uglavnom desetak dana ) prije njihovog velikog dana, a ako ipak imate neke dileme, nazovite bilo koga osim mladenaca kako biste dobili informaciju koju tražite.

2. Žaliti se mladencima

Smjestili su vas za isto sto s ljudima koje uopšte ne poznajete, hrana vam baš i nije dobro “legla” na želudac, nema papira u WC-u. U redu je, možete da imate prigovore, ali taj dan zadržite ih za sebe i ne zamarajte mladence njima.

3. Izostati bez najave

Naravno, ponekad se u životu dogode situacije koje su nepredvidive i zbog kojih sve morate da otkažete. Međutim, ako nekoliko nedelja prije vjenčanja znate da iz bilo kojeg razloga ne možete da prisustvujete vjenčanju, obavezno to javite mladencima. Ne čekajte poslednji dan kako biste ih obavijestili o tome.

4. Nositi bijelo

Jedno od najstarijih pravila svadbenog bontona kaže da zvanice na vjenčanju ne smiju da nose bijelo kako ne bi zasjenili mladu. Pridržavajte se tog pravila. Naravno, uvijek postoje i izuzeci. Nekim mladama nije bitno da li će zvanice da nose bijelu odjeću, pogotovo ako one same nemaju vjenčanicu iste boje. U tom slučaju sigurno će vam to napomenuti.

5. Objaviti da ste zaprošeni ili trudni

Glavne zvijezde vjenčanja ipak moraju da budu mladenci, jer se taj dan slavi njihova ljubav. Svoje lijepe vijesti zadržite za sebe i podijelite ih sa svima neki drugi dan.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje