SNOVI SE OSTVARUJU: Sanja Bobar i Ibra Vukelja predstaviće kolekcije u Njujorku!

Nacionalna nedjelja mode Crne Gore s ponosom  najavljuje  da će se  predstaviti  u okviru jednog od najpoznatijih modnih događaja - New York Fashion Week! Na zvaničnom programu  njujorške nedjelje mode, putem  platforme Art Hearts Fashion, nacionalna nedjelja mode Crne Gore će predstaviti dva crnogorska modna dizajnera.

1
3510

 

 

Zahvaljujući  ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Heart Fashion,  od ove godine, dizajneri Montenegro Fashion Week-a su u mogućnosti da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedjeljama mode u Americi – NYFW, LA FW, Miami FW i Washington DC FW-u. Ovaj odlazak omogućen je zahvaljujući direktorici Serbia Fashion Week-a,  -Svetlani Horvat koja  je potpisala ekskluzivni ugovor o zastupanju u 18 zemalja Evrope, među kojima je i Crna Gora sa ovom zvaničnom platformom NYFW-a.

U septembru, na New York Fashion Week-u, u sklopu Art Heart Fashion, svoje kolekcije predstaviće i crnogorski dizajneri – Sanja Bobar i Ibra Vukelja.

Sanja Bobar
Sanja Bobar

Snovi se ipak ostvaruju.

Nedjelja mode o kojoj maštaju svi dizajneri svijeta, New York Fashion Week, koji se održao od 9. do 14. aprila ove godine, ugostio je i srpske dizajnere – Zvonka Markovića, Marinu Mićanović, Batu Spasojevića…

Marina Mićanović -  revija u Njujorku
Marina Mićanović – revija u Njujorku

Nedjelja mode u Njujorku predstavlja više od same ljepote i mode. Nastao je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara  koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog aprila i septembra, Njujork postaje centar svjetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gdje se na jednom mjestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri. Koliko je značajan ovaj događaj govori činjenica da je za nedjelju dana NYFW posjetilo više od 100 000 hiljada ljubitelja mode, koji su za državu donijeli više  500 miliona dolara.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje