SITNO BROJIMO: Marija Šabić predstavlja kolekciju na Milano Fashion Week-u!

Serbia Fashion Week s ponosom objavljuje da će jedna od najpoznatijih srpskih modnih dizajnerki, Marija Šabić, imati reviju u okviru italijanske Nedelje mode u Milanu, u nedelju, 25. septembra.

0
1274

Ovim se nastavlja sve veća prisutnost srpskih kreatora na „Velikoj četvorci“ koju u modnom svijetu čine Nedjelje mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Posle nedavnog uspjeha srpskih dizajnera na New York Fashion Week-u, Marija nastavlja sa promocijom srpskog dizajna i kulture.

Milan Fashion Week jedna je od najelitnijih Nedjelja mode u svijetu. Sa dugom tradicijom, od 1958. godine, ona pretvara Milano i u turističku prijestonicu svijeta tokom trajanja Fashion Week-a uz više od 40 revija, a ono što je posebno karakteriše su predivne lokacije na kojima se održava, među kojima su Palazzo Reale, Palazzo Serbelloni i mnoge druge.

Priliku da učestvuje na ovoj popularnoj Nedjelji mode nema svako. Godinama unazad, publika iz cijelog svijeta uživa u kolekcijama poznatih dizajnera kao što su Gucci, Versace, Prada, Max Mara, Roberto Cavalli, Trussardi i mnogi drugi. Od ove godine, ova velika prilika pružila se i odabranim srpskim dizajnerima zahvaljujući saradnji koju su Nacionalna komora za modu Srbije, Serbia Fashion Week i italijanska Nedjelja mode ostvarile.Sjutra veče svjetska modna elita uživaće i u novoj kolekciji uvijek rado viđene gošće Serbia Fashion Week-a, Marije Šabić, koja će biti održana u jednom od najljepših prostora u Milanu, u Pallazo Giureconsulti.

Povodom odlaska u Milano, Marija je izjavila:

-Italijanska modna scena magično privlači ljude cijelog svijeta i čast mi je što sam jedan od prvih naših dizajnera koji tu zvanično učestvuje. Srećna sam zbog odlaska tamo, jer ću, vjerovatno imati priliku da ojačam poslovne kontakte koje već imam, sa ljudima iz svijeta mode u Milanu, a osjećam i obavezu i odgovornost prema Serbia Fashion Week-u i njegovoj predsjednici Svetlani Horvat zbog podrške i povjerenja.

Marija je dodala da je kontinuitet u trajanju i kvalitetu ono na čemu insistira kod saradnika i sebe, a euforiju i samodopadnost nastoji zamijeniti radom i razvijanjem autentičnog talenta svog kreativnog tima, kao i da će utiske sa predstojeće Nedjelje mode podijeliti sa modnim sladokuscima po povratku iz Milana. Svoju kolekciju poslije Italije predstaviće i na Serbia Fashion Week-u, jedinoj licenciranoj Nedjelji mode u Srbiji i najvećem modnom događaju u Jugoistočnoj Evropi koji će biti održan od 7. do 12. novembra uz učešće više od 50 kreatora iz cijelog svijeta.

Foto: Promo

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje