SERBIA FASHION WEEK: Utisak treće večeri – elegantna kolekcija Milice Tričković

0
1400

Revijalni dio treće večeri SFW-a su otvorili Miloš Miletić, Valentina Vidal i Ivana Garić. Mladi dizajneri iz Srbije prikazali su nam predivne kreacije, uglavnom za svečane prilike. Miloš Miletić otvorio je četvrti blok, prikazavši nam kolekciju svečanih haljina. Inspiraciju je pronašao u muzici, za koju kaže da je njegova ljubav. Revija je bila specifična po tome što je muzika u pozadini bila u njegovoj i izvedbi još dvoje muzičara. Materijali koje je koristio su čipka i svila, a među modelima mogli smo videti Ejmi Aminatu koja ima svetsku karijeru.

Kreacija Miloš Miletić
Kreacija Miloš Miletić

Valentina Vidal prezadovoljna je utiscima sa revije. Smatra da je Serbia Fashion Week najprestižniji događaj u Srbiji, koji će njoj i mlađim dizajnerima biti odskočna daska u daljoj karijeri. Za pripremanje revije bila su joj potrebna dva mjeseca, a dalji plan joj je da se nađe na Milano Fashion Week-u.

Kreacija Valentine Vidal
Kreacija Valentine Vidal

Ivana Garić prikazala je veoma smjelu kolekciju. Mlada dizajnerka je inspiraciju pronašla u bajkerskom stilu, a čipka je bila najviše zastupljena. Atmosfera na reviji je bila fenomenalna, a u prvim redovima je mlade dizajnere bodrila i voditeljka Ana Mihajlovski Grubin.

Drugi blok počeo je revijom dizajnera DAIR iz Holandije. Pistom su dominirale kreacije crne boje kod žena sa svilom ili čipkom, a kod muškaraca koža. Vesela atmosfera koju su napravili modeli na pisti ubrzo je zavladala i cijelom salom.

DAIR
DAIR

Zatim je uslijedila revija Sanje Bobar, poznate dizajnerke iz Crne Gore. Veliki izbor dugih, svečanih i glamuroznih haljina od čipke, svile i satena ukrašene pastelnim detaljima nosilo je više od 15 devojaka.

Kreacija Sanje Bobar
Kreacija Sanje Bobar

Drugi blok zatvorila je revija Izabele Kečan gošće iz Hrvatske, čija je kolekcija odisala modelima koji su svojom formom, ali i izgledom predstavljali jaku i inspirativnu ženu, koja je spremna da se izbori sa svakodnevnim izazovima. Boje koje preovladavaju su crna i braon, dok su materijali na koje se kreatorka najviše oslanjala čipka, skaj i rajsfešlusi.

Ovo fantastično veče zatvoreno je revijama Milice Tričkovic, Danijele Božić  i Branka Popovića.

 Milica nam je prikazala uglavnom haljine za svečane prilike. Inspiraciju pronalazi u svojoj radionici, a zanimljivo je to da je svaki detalj ručno rađen.

Posebnu pažnju privukla revija dizajnerke Danijele Božić. Smjele i ženstvene kombinacije naišle su na sjajne reakcije publike, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

Serbia Fashion Week predstavlja najbolji oblik promocije kako za mlade dizajnere tako i za već one malo iskusnije. Uživala sam u svojoj večerašnjoj reviji i uvijek volim da dođem na Serbia Fashion Week jer to mi je najvjerodostojnija potvrda da li ono što kreiram zapravo moja publika i voli. Moja večerašnja kolekcija je namijenjena ženstvenim, gracioznim i elegantim damam koje vole pliš, saten, čipku i svilu.” rekla je Danijela Božić.

Da zatvori treće veče Serbia Fashion Week-a data je prilika i čast dizajneru Branku Popoviću koji je na ovom SFW-u predstavio svoju novu mušku kolekciju. Na Popovićevoj reviji moglo se vidjeti da dizajner modi prilazi malo duhovnije i on modu zaista doživljava kao umetnost čak i više i intimnije od toga. Predstavljena kolekcija odiše nekim dalekim svijetovima, a ima i mnogo momenata koji se ogledaju u detaljima, posebno kod nekih komada koji su na pravi način naglašeni i izdvojeni.

Večeras nas očekuju revije sjajnih dizajnera – Sanje Veličković iz Slovenije, BetaOmega iz Češke, Belma Tvico iz Bosne i Hercegovine, Maje Marukić iz Srbije, Milene Radović iz Srbije, Carmichael Byfield iz Holandije, Erik Rosete iz Amerike, Ivane Nikolić iz Srbije, Celebrity skin iz Grčke i Mladena Milivojevića Barona i Zvonka Markovića iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje