SERBIA FASHION WEEK ugostiće preko 50 svjetskih i domaćih modnih dizajnera

0
2076

Serbia Fashion Week na zvaničnoj press konferenciji koja se održala danas u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, predstavio je šta sve posjetioce očekuje na jedinoj licenciranoj Nedjelji mode u Srbiji, koja počinje 21. apila i traje do 27. aprila.

Učesnici konferencije bili su predsjednica festivala Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat, gradski odbornik za kulturu Vanja Vučenović i  pomoćnik direktora Turističke organizacije Novog Sada Radovan Jokić.

Događaj su uveličali i domaći modni kreatori Marina Mićanović, Vasilije Kovačev i Danijela Božić koji će izlagati svoje kreacije na predstojećoj nedjelji mode. Serbia Fashion Week će ugostiti više od 50 svjetskih i domaćih modnih dizajnera, neki od internacionalnih dizajnera koji će učestvovati su: Emerik Fransoa (Eymeric François) oficijelni član Federacije visoke mode u Parizu;  Ozlem Suer iz Turske, poznata po tome što je kreirala za Meg Rajan i Dženifer Lopez; kreatorka iz Mađarske Miklya Eva, Elena Antoniades – dizajnerka iz Londona koja oblači Anu Ivanović, Džoan Kolins, Serenu Vilijams, Tamaru Eklston, Džilijan Anderson, Mel B… Takođe, najprepoznatljivija imena domaće modne scene imaće svoje revije u okviru nacionalne nedjelje visoke mode: Marija Šabić, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Danijela Božić, Marina Mićanović i drugi.

Serbia Fashion Week je organizator konkursa evropskog takmičenja za mlade dizajnere. Stručni žiri, sastavljen od predstavnika Nacionalne Komore za modu Srbije i međunarodnih stručnjaka iz modne industrije je od preko 100 prijavljenih izabrao polufinaliste. Među takmičarima su bili dizajneri iz Crne Gore, Španije, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Češke, Poljske, Mađarske, Italije, Holandije, Belgije Slovenije, Švedske, Irske, Bugarske, Kirgistana, Amerike i Francuske. Finale konkursa će biti 25. aprila, a do tada,  takmičari moraju da naprave i prezentuju jedan od modela kojim su se prijavili za takmičenje. Prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade kao što je izlaganje svog modela i svojih pet skica na Serbia Fashion Week-u. Dizajner koji osvoji prvo mjesto će moći besplatno da predstavi kolekciju na najvećem svjetskom modnom festivalu mladih talenata Fashion Clash u Holandiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje