SERBIA FASHION WEEK: Suzana Perić oduševila publiku novom pank kolekcijom

0
1649

Četvrto veče Srpske nedjelje mode je  započela dizajnerka iz Slovenije Nika Ravnik, koja je Novosađanima prikazala kolekciju iz svog brenda Nioka. Haljine koje je publika imala priliku da vidi ne pripajaju se uz tijelo i dopunjene su smjelim izrezima. Boje su bile svedene, ali uprkos tome, komadi su privukli pažnju dama.

 Mušku kolekciju predstavile su dvije kreatorke iz Holandije, čiji je brend Bluedenimes. Svaki zanimljivi komad iz ove kolekcije je unikatan i još uvijek se ne nalazi u prodaji.

“Ova kolekcija inspirisana je snjegovima, ledom, vjetrom i hladnim predjelima. Nadam se da smo uspjele da prenesemo utisak hladnoće koji smo htjeli da ostavimo .Ovdje je atmosfera mnogo drugačija nego u ostatku Evrope, ali nam se sviđa”, rekao je kreatorski duo.

 Drugi blok ove večeri počeo je revijom američkog kreatora Erika Rosete. Prikazao je modele koji su, kako kaže, skup njegovog dvogodišnjeg rada i njegova svojevrsna evolucija. Američki dizajner bio je velika podrška srpskim kreatorima Bati Spasojeviću i Zvonku Markoviću tokom prezentovanja svoje kolekcije na New York Fashion Week-u.

“Teže mi je da kreiram za žene, jer nije lako pratiti oblik ženskog tela”, kaže Erik i dodaje da su srpski dizajneri na Nedelji mode u Njujorku ostavili upečatljiv utisak.

Ženska kolekcija Suzane Perić koja je privukla pažnju više hiljada posjetilaca i još jednom je potvrdila da je naša dizajnerka veoma cijenjena i poznata s dobrim razlogom. Od cjelokupne kolekcije, dva bijela komada razbijala su kontrast, sve ostalo bilo je rezervisano za crne kreacije. Pistom je u kreacijama Suzane Perić prošetala i poznata voditeljka Dušica Jakovljević.

Inspirisana sam pankom. Uvijek pokušavamo da budemo slatke, elegantne i ženstvene, a ovog puta sam htjela da pokažem da možemo da budemo sve to i u jednom potpuno novom svijetlu”, rekla je Suzana Perić.

Muško-ženska kolekcija Zorane Miličić je, čini se, namijenjena mladima, ali i svima koji se tako osjećaju. Urbane kombinacije začinjene printovima, šljokicama, varijetetom boja i materijala privukle su pažnju publike.

“Svečane haljine zamijenio je street style. Ovoga puta kreirala sam i odjeću za klince, tako da se nadam da će i ona postići uspjeh koji do sad prati Cataley-u”,  rekla je kreatorka i dodala da joj je suprug, proslavljeni košarkaš Darko Miličić, od samog početka velika podrška.

Prvi put na Srpskoj nedjelji mode svoje kolekciju predstavile su sestre Tijana i Mila Popović koje su dobro poznate publici u Velikoj Britaniji. Novosađanima su predstavile kolekciju za proljeće/ljeto 2017. godine i  proslavile desetogodišnjicu svog rada.

“Naši najvažniji postulati su estetika, funkcionalnost, ali i etički momenat. Ovo je naša osma kolekcija, koja predstavlja esenciju našeg dosadašnjeg rada”, rekle su sestre Popović.

 

Nova kolekcija Marije Šabić, kojom je zvanično završen četvrti dan Serbia Fashion Week-a, kao i ranije, sastoji se od ženstvenih i elegantnih haljina, koje naglašavaju svaku oblinu i ističe ženstvenost. Nježne boje i fini materijali oduvijek krase opus ove kreatorke.

“Veoma vodim računa kada koristim jake boje. Mnogo se bolje snalazim kada koristim “neboje”, zato što mogu sebi da dozvolim da eksperimentišem sa štrasom, perlicama i biserima, i da znam da ću uvijek dobiti nešto originalno i drugačije”, rekla je Marija Šabić, koja nastupa na Serbia Fashion Week-u od njegovog osnivanja.

Marija Šabić od početka kreira haljine i za agenciju Miss Yu, kako kaže, nije teško raditi sa ostvarenim i zadovoljnim osobama, a najvažnije je da djevojke nose haljine, a ne haljine njih. Njenu reviju otvorila je poznata manekenka i bivša misica Sanja Papić.

Peto veče Serbia Fashion Week-a otvara Piotr Drzal (Poljska), nakon koje će uslijediti Nina Karlavaris (Srbija), humanitarna revija Metro Obuće  za Sigurnu žensku kuću (Srbija), Dress -Mee ( Švajcarska), Vesna Milošević (Srbija), Isabell De Hellerin( Nemačka), a veče će zatvoriti Boško Jakovljević (Srbija).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje