SERBIA FASHION WEEK: Revija kupaćih kostima Nine Karlavaris zagrijala salu

0
2131

Peto veče Serbia Fashion Week-a  započeo je srpski kreator Daniela Katone. Muško-ženska kolekcija predstavila je komade koje bi svaka mlada i savremena osoba voljela da posjeduje i koji se mogu iskoristiti u svakoj prilici. Jednobojni, elegantni komadi i aksesoari koji su ih nadopunjavali ispraćeni su gromoglasnim aplauzom publike.

Piotr Drzal iz Poljske predstavio je novosadskoj publici svoju mušku kolekciju. Košulje, kombinezoni i sakoi u tamnim bojama, sportski, ali elegantni, podjednako su odgovarajući kako za crveni tepih tako i za popodnevnu šetnju.

“Ovo mi je prva revija na Serbia Fashion Week-u i stvarno sam impresioniran, svi su jako ljubazni i ažurni. Trudim se da obraćam mnogo pažnje na detalje, i veoma mi je stalo do kvaliteta materijala”, rekao je poljski kreator.

Jedinu kolekciju kupaćih kostima i morskih aksesoara predstavila nam je mlada dizajnerka Nina Karlavaris. Jednodjelni kostimi, bikiniji sa odgovarajućim pareima zagrejali su salu.

– Ova kolekcija se, prije svega, bazira na animal printu i šljokicama, po kojima sam dobro poznata. Pored kupaćih kostima, dizajniram i sandale i lJetnje čizme sa resama” rekla je Nina.

Novitet na ovoj Srpskoj nedjelji mode bila je i kolekcija obuće, kreirane od domaćih dizajnera, Metro obuće. Pistom su prošetali i pjevačice Nevena Božović i Tanja Banjanin, voditeljka Marija Veljković, voditelj i kreator Boško Jakovljević, pjevač Aleksa Perović i glumac Slobodan Stefanović.

“Bili smo inspirisani svakodnevnicom, željeli sam da ovo bude nosiva obuća. Mi stvaramo obuću za sve generacije, a ovo je samo mali dio kolekcije za 2016. godinu”, rekao nam je Aleksandar Opačić iz Metro obuće.

Dizajnerski duo Dress Mee iz Švajcarske i Italije publici je predstavio svoju žensku kolekciju. Više od dvadeset pet modela pistom je prošetalo zavodljive kreacije, a publika je je vidno uživala.

Vesna Milošević, koja sa Serbia Fashion Week-om sarađuje od samog početka, predstavila je svoju kolekciju nakita, koju je nedavno prezentovala i u Moskvi, a u septembru će posjetiti i nedjelju mode u Njujorku i prvu kolekciju muških odijela i haljina. Ženstvene ogrlice učiniće svaku kolekciju prigodnom za crveni tepih, a svakoj ženi dati samopouzdanje dama sa naslovnih strana.

“Svaki svoj komad još uvijek radim sama. Trudim se da što više pažnje obraćam na umjetnost, jer smatram da ne treba pošto-poto pratiti modne trendove”, rekla je kreatorka Vesna Milošević.

Tamne i hladne boje karakterišu kolekciju dizajnerke Isabell De Hellerin iz Berlina.

Posljednje veče zatvoreno je u velikom stilu. JSP, domaći brend, prikazao nam je žensku kolekciju kojom dominiraju crna, bijela i crvena boja.

Našem poznatom dizajneru Bošku Jakovljeviću pripala je čast da svojom kolekcijom zatvori aprilski Serbia Fashion Week. Ni ovaj put, dizajner nije iznevjerio svoje fanove i ljubitelje Martini Vesta. Modeli su briljirali na pisti obučeni u dobro poznata odijela modernog stila crnih i jarkih boja, dok se i za žensku populaciju našao po neki ženski modni komad . Pjevačica Nevena Božović svojim performansom doprinijela je da ova revija zatvori Srpsku nedelju mode na pravi način.

“Zadovoljan sam organizacijom, kao i uvijek. Ovog puta donosim kolekciju iz dva dijela. Jedan dio je potpuno crn, dok drugi karakteriše raznobojnost. Obožavam boje i ne mogu bez njih”, rekao je poznati srpski dizajner.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje