SERBIA FASHION WEEK: Prava slatka bajka na reviji Mladena Milivojevića Barona

Revijalni dio četvrte večeri Serbia Fashion Week-a otvorili su Sanja Veličković iz Slovenije, Betaqmega iz Češke, Belma Tvico iz Bosne i Hercegovine i Maja Marukić iz Srbije. 

0
1627

Tokom revije Sanje Veličković, mogli su se primijetiti prelijepi modeli na kojima su preovladavale jarke boje – crvena, žuta i zelena, a specifičan nakit nije mogao ostati neprimijećen. Kada kreira odjeću, inspiraciju pronalazi u samoj ženi koja, kako kaže, treba da se izdvoji i bude primijećena.

Kreacija Sanje Veličković
Kreacija Sanje Veličković

Dvojica dizajnera iz Češke zajedno su predstavila svoju kolekciju pod umjetničkim imenom Betaqmega. Oni imaju svega 21, odnosno 23 godine i studenti su marketinga, odnosno dizajna. Predstavili su se ekcentričnom muškom kolekcijom koja djeluje misteriozno i čak pomalo mračno. Takvim kreacijama željeli su da ukažu na opštu otuđenost i usamljenost savremenog čovjeka, a to su dočarali korsteći tamne i teške  materijale, najviše kožu i lance.

Betaomega
Betaomega

Belma Tvico, dizajnerka iz Bosne i Hercegovine, čije je kreacije publika Serbia Fashion Week-a već imala priliku da vidi 2014. godine, predstavila je uglavnom duge, svečane haljine i kombinezone. Preovladavali su crna čipka i svila, šljokice, kao i bebi roza boja.

Maja Marukić je svojom izvanrednom kolekcijom zatvorila sedmi blok. Sama revija bila je specifična po tome što je kao prvi model izašla devojčica koja ima samo četiri godine, a njene kreacije ponijela je i Miss Srbije 2013. godine – Milica Vukliš. Maja ima osam salona koji joj ne dozvoljavaju da jsedi u ateljeu i smišlja kreacije, tako da prvo poruči najnovije materijale, pa u kontaktu sa njima navire inspiracija. Svaka haljina je ručno rađena, te je za izradu jedne haljine potrebno oko mesec dana.

Kreacija Maje Marukić
Kreacija Maje Marukić

Ovo veče obiljeležile su uglavnom svečane haljine od čipke i svile, dok je Ivana Nikolić prikazala nešto sasvim drugačije – široke kratke haljine u jednoj boji, sa dubokim čizmama ili čarapama do koljena. Svaka manekenka je nosila tašnu, uglavnom sa nezaobilaznim resama, koje je takođe dizajnirala Ivana.

Kreacija Ivane Nikolić
Kreacija Ivane Nikolić

Publika je s velikim interesovanjem iščekivala svaku sledeću reviju i po reakcijama, može se reći da ih dizajneri nisu iznevjerili.

Milena Radović predstavila je publici svoju kolekciju inspirisanu geometrijskim oblicima, arhitekturom i muzikom. Komadi su, kako kaže, urbani i šik sa dozom seksepila i british momentom koji provejava kroz kolekciju i kao takvi kaže da su veoma lijepo primljeni od strane publike, pa i samih manekenki.

Kreacija Milene Radović
Kreacija Milene Radović

Posjetioci su uživali i u reviji holandskog dizajnera Carmichael-a Byfield-a. Njegova kolekcija inspirisana je prirodom koju je pokušao što više da provuče kroz odjevne komade koristeći materijale kao što su pamuk, poliester i svila.

Ovaj blok zatvorio je Erik Rosete, poznat kao Mr Triple X. On se predstavio smjelom kolekcijom muških i ženskih modela. Za njega je, kaže, najvažnije da se svi dobro provedu na njegovim revijama, tako da uvijek voli da izabere dobru muziku i zabavi publiku, u čemu je definitivno uspio. Zanimljivo je da su se od materijala u kolekciji našle šljokice i svila, koje se zakleo da nikada neće koristiti jer nisu dovoljno ekcentrični, ali kaže da je pronašao način da ih izmiješa tako da izgledaju kul i seksi.

Poslednji blok otvorio je Celebrity Skin, odnosno grčki dizajner Dimitris Strepkos. U izradi kolekcije poigrao se kombinovanjem različitih vrsta materijala što smatra veoma bitnim faktorom koji utiče na to da svaki komad odjeće bude unikatan.

Za sam kraj večeri najveću pažnju publike i javnosti izazvale su revije Mladena Milivojevića Barona i Zvonka Markovića.

Mladen Milivojević Baron prikazao je pravu slatku bajku na pisti. Kolekcija inspirisana liciderskim srcima, Vojvodinom i tamburašima koja je za tili čas privukla svu pažnju publike, a zatim glamuroznim kreacijama nije bilo teško da je sa lakoćom i održi. Manekenke su blistale u izazovnim i bajkovitim haljinama od čipke, haljinama sirena kroja nalik vjenčanicama, dok su muškarci nosili odijela u stilu novog samosvjesnog i drugačijeg muškarca sa stavom.

Specifičan i poseban umjetnik, Zvonko Marković, koji se nedavno vratio sa prestižne Nedjelje mode u Njujorku, svoju kolekciju opisuje kao spoj orijenta sa primjesama Vizantije, sa  ciljem da priča do kraja revije postane sve nježnija i da djevojke izgledaju kao princeze.

Vidimo se večeras u Master Sajmu, na petoj večeri SFW-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje