SERBIA FASHION WEEK: Centar Novog Sada pretvoren u modnu pistu

Serbia Fashion Week priredio je pravi spektakl na glavnom novosadskom šetalištu. Defileom 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih i domaćih dizajnera, simboličnim puštanjem balona u nebo uz muzičku pratnju ovogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za pjesmu Evrovizije Tijane Bogićević, kao i veličanstvenim nastupom Simfonijskog orkestra NS2021 i muzičara Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima, svečano je otvoren internacionalni festival mode i dizajna Serbia Fashion Week.

0
1236

 

Modni sladokusci sa svih krajeva svijeta prisustvovali su otvaranju Nedelje mode u Novom Sadu. Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice upriličeno je otvaranje za sve Novosađane i brojne inostrane posjetioce, među kojima su bili i prestižni mediji iz Evrope, Amerike i Azije, te će ova, po svemu specijalna slika Novog Sada obići čitav svijet. Fantastična atmosfera i potpuno neuobičajen izgled glavne novosadske ulice učinili su da Novi Sad stoji rame uz rame sa najvećim svjetskim prijestonicama mode. Inostrani gosti i mediji su se jednoglasno složili da je spektakl otvaranja pozicionirao Serbia Fashion Week visoko na ljestvici modnih događaja Evrope, dok ni Novosađani nisu krili svoje oduševljenje okupivši se u velikom broju duž cijele ulice.

Prijatno aprilsko veče svojim modelima uljepšala su neka od najznačanijih svjetskih modnih imena kao što su Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Njemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz  Kazahstana, dizajneri iz regiona – Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić-Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi. Zvuci filmske muzike u sjajnom izvođenju simfonijskog orkestra NS2021 orili su se Zmaj Jovinom ulicom tokom trajanja cijelog programa, a mnogi su prvi put imali priliku da čuju uživo i pjesmu kojom će Tijana Bogićević predstaviti našu zemlju na Evroviziji. Energičan nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima označio je kraj svečanog otvaranja, kada je velika pista zablistala svim prisutnim manekenima i dizajnerima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje