SERBIA FASHION WEEK: Bata Spasojević osvojio publiku spektakularnom revijom

0
1155

Treće veče Serbia Fashion Week-a počelo je revijom Carmichael Byfield-a iz Holandije. Kreator je za svaku kombinaciju odabrao isti print, živopisnu kombinaciju crne, crvene i bijele boje, kojim su bile obojene haljine, pantalone i sakoi. Kao sastavni dio kolekcije, našli su se i aksesoari, muške torbe i ženske sandale.

“Inspiracija za ovu kolekciju mi je bila Vivienne Westwoodrekao je holandski dizajner.

Posljednja revija prvog bloka bila je rezervisana za raznoliku žensku kolekciju mlade crnogorske dizajnerke Jelene Roganović Đurić. Smjele i ženstvene kombinacije ostavile su publiku bez daha, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

Dizajnerka Lesia Semi iz Ukrajine predstavila nam je zimsku kolekciju koja je, iako je proljeće uveliko počelo, publici dočarala duh hladne Ukrajine. Dizajnerka je predstavila vunene i krznene komade u kojima ćete se uvijek osjetiti šik, ali i toplo i ušuškano. Neobične rukavice i okovratnici upotpunjavali su ovaj zimski look.

“Prvi put sam u Srbiji, sve revije mi se sviđaju. Bila sam inspirisana serijama o srednjevjekovnim ratovanjima između Engleske i njemačkih zemalja”, rekla je ukrajinska kreatorka.

Uz zvuke violine pistom su šetale manekenke u veličanstvenim kreacijama devojaka iz Penne Couture-a. Reviju je otvorila misica Anđelka Tomašević, a među modelima našla se i šarmantna djevojčica koja je pokupila najviše aplauza.

Foto: Vladimir Veličković
Foto: Vladimir Veličković

Treće veče zatvoreno je u svečanom stilu, kreacijama dva domaća dizajnera. Ana Vasiljević prvi put je na Serbia Fashion Week-u i predstavila nam je svoje svedene​, ali uočljive modele. Bez previše detalja, jednostavnim kontrastom između crne i jarkih boja, dizajnerka je pokazala kako ona vidi japansku arhitekturu.

“Inspiriše me moderna arhitektura, a ovog puta su inspiracije bile japanske arhitekte. Bitno mi je da su sve moje kreacije veoma nosive”, rekla je Ana Vasiljević.

Posljednja revija očekivano je oduševila sve prisutne. Sala nije bila dovoljno velika da primi sve posjetioce, a pista nije bila dovoljna dugačka da isprati sve modele. Jedan od najpoznatijih domaćih dizajnera, Bata Spasojević, predstavio je novosadskoj publici kolekciju koju je prošle jeseni izlagao i na Nedjelji mode u Njujorku, mada ovog puta u proširenom izdanju. Kolekcijom dominiraju tamne boje, prvenstveno crna, a među mnogobrojnim komadima svako je mogao da pronađe nešto u svom stilu.

“Inspiracija su mi ulice  Njujorka i sve se to nekako savršeno uklopilo sa oštrim linijama koje su već dobro poznate u mojim kolekcijama. Zatim sam samo dopunio kolekciju za naše tržište”,  rekao je Spasojević.

Večeras nas u Master centru u Novom Sadu očekuju kolekcije Nike Ravnik iz Slovenije, Bluedenimes iz Holandije, Erika Rosete iz Amerike, Suzane Perić, Zorane Miličić, Tijane i Mile Popović i Marije Šabić iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje