SARAJEVO: Tri dana MODE, GLAMURA I BLJEŠTAVILA za vrijeme trajanja 40. jubilarnog NIVEA BIH FASHION WEEK-a

40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo održao se u periodu od 22.04 -24.04. u prekrasnom ambijentu Kongresnog centra hotela Hills 5*. Organizator i izvršni producent ovog velikog modnog događaja je modna agencija Abc Models Managament International, koja je 2015. godine dobila u Ženevi priznanje za najbolju modnu i management agenciju u Istočnoj Evropi.

0
1362

Posjetioci su tokom prve večeri imali priliku da uživaju u revijama poznatog Emira Medića, koji je radio i vizuelni identitet i stajling za kampanju ovosezonskog Nivea BiH Fashion Week-a, te revije poznate dizajnerke Emine Husedžinović Ibrahimović, Škole modnog dizajna (koju je upravo i osnovala Emina Husedžinović Ibrahimović sa Lejlom Bušatlić), i na kraju ovog modnog užitka savršena kolekcija modne kuće Paradi Couture.

Modna čarolija se nastavila i u drugoj večeri koja je počela sa revijom modne kuće Deichmann, koja je i oficijelna obuća 40. Nivea BiH Fashion Week Sarajevo. Zatim su uslijedile revije modnih kuća Sana Linea, brenda Spirit by Gatarić Group BiH, te mladih talentovanih dizajnerki Aide Vrabac Trnačević i Dragene Todorović. U sklopu druge večeri je održano i Veče mode Hrvatske, pod pokroviteljstvom Hrvatske Gospodarske Komore, u okviru koje su svoje kolekcije predstavili hrvatske modne kuće Orljava, Pounje i Jadran.

Treća, posljednja veče je u duhu glamura i blještavila i zatvorila ovu modnu čaroliju, u okviru koje su prikazane najnovije kolekcije dizajnera iz inostranstva. To su bile revije najpoznatijeg crnogorskog kreatora Lazara Ilića, dizajnerke ukrajinskog porijekla Marine Kosorić, turske dizajnerke Aybuke Kemiyeve, koja je ovom prilikom i prvi put posjetila Sarajevo, u pratnji Fashion TV i Fashion One TV. Čast da svojom revijom svečano zatvori 40. Jubilarni Nivea BiH Fashion Week Sarajevo pripala je Amini Hasanbegović, dizajnerki iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje