Ručno oslikani odjevni predmeti u prvoj kolekciji mladog brenda MArt by Nina

0
4661

Mladi brend MArt by Nina i dizajnerka Nina Kranjčević objavili su prvu kolekciju odjevnih predmeta. Posebnost MArta i nove kolekcije su ručno oslikani motivi na tekstilu koji svaki odjevni predmet čine unikatnim i jedinstvenim umjetničkim djelom. Kolekcija se sastoji od nekoliko manjih kolekcija za čiju su izradu motivi cvijeća, prirode i geometrijskih oblika bili glavna inspiracija.

U malim kolekcijama pod nazivima City, MArt roses, White Pearl i roMArtic nalaze se suknje i haljine inspirisane arhitekturom s ručno oslikanim gradom na tekstilu, zatim romantične haljine inspirisane ružama koje su zapravo realizovane iz dizajnerkine diplomske kolekcije, zatim haljina, kombinezon i košulja koje krase ručno pravljeni cvjetovi i za koju su inspiracija bile elegantne i nježne žene. Uz kolekciju su izrađene i pismo torbice istih motiva.

U svaki odjevni predmet iz ovih kolekcija uloženi su sati ručnog rada, svaka etiketa na odjevnom predmetu je ručno rađena i oslikana što svaki komad čini unikatnim.

FOTO: Vera Dimov Photography

Nina Kranjčević je mlada dizajnerka iz Zrenjanina, diplomirani inženjer odjevne tehnologije i vlasnica MArta. Svojim jedinstvenim pristupom oslikavanja tekstila pokušava da se probije u veliki svijet mode i da se istakne svojim idejama. MArt je brend koji se bavi dizajniranjem unikatne garderobe posvećene ženama i djevojkama koje vole da izgledaju moderno, ženstveno i jedinstveno. Prvenstveno se bavi slikanjem po tekstilu, ali je s vremenom repertoar proširen na izradu torbi i nesesera kao i unikatno oslikanog nakita. Ukratko, MArt je spoj znanja dobijenog tokom studiranja i usavršavanja, inspiracije i velike želje za ostvarivanjem sna.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje