REVIJA POSVEĆENA MAJKAMA: Emotivno u Milanu – Dolce&Gabbana nova kolekcija

0
1597
Revija italijanskog brenda Dolce&Gabbana ubraja se među najpopularnije u sklopu svjetske fashion week sezone. Modni dvojac osvaja svojim ženstvenim, elegantnim i nježnim retro kreacijama u kojima slave ljepotu žene. Novu kolekciju, koju su predstavili u nedjelju 01. marta u sklopu Milano Fashion Weeka, posvetili su svim majkama, a na pisti smo mogli vidjeti i hrvatsku manekenku Anu Buljević.
 
Poznato je kako dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana veliku važnost pridaju porodici koja je bila u centru njihove kampanje za aktuelnu kolekciju. Stoga kolekcija koja odaje počast majkama ne iznenađuje.
Kolekcija ne slavi samo majke nego i one koje to tek trebaju postati. Reviju su nosila i djeca, odnosno na pisti su se prošetala sa svojim majkama.

Kad su komadi u pitanju, Dolce&Gabbana nastavljaju svoj uspjeh. Veoma posvećeni svom izgrađenom stilu u kojem je ljepota žene na prvom mjestu, Domenico i Stefano su i ovaj put predstavili izuzetno ženstvenu, prefinjenu i elegantnu kolekciju u kojoj dominira silueta 50-tih.

Neizostavni cvjetni uzorak ovaj put je osvježen dječjim crtežima koji krase haljine. Na kreacijama smo takođe mogli vidjeti i ilustracije u duhu nekadašnjeg starog načina prikazivanja majke i djeteta.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje