PRVO VEČE SERBIA FASHION WEEK-A: Spoj avangarde, elegantnog, urbanog i ekstravagantnog

Početak revijalnog dela Serbia Fashion Weeka u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma obeležilo je bogatstvo stilova čak 29 različitih dizajnera.

0
1174

Revijalni deo Serbia Fashion Week-a tradicionalno je otvorila revija publici omiljenog Srđana Švelja koji je prikazao najistaknutije komade kolekcija 25 različitih dizajnera.

Srđan Šveljo

Kolekciju koju možemo opisati kao spoj elegantnog i urbanog prikazao je dizajner Vlastimir Jovanov. Publika je imala priliku da vidi elegantne haljine u duhu starih vremena, ali i urbanu formu. “Ovaj događaj je jedan od najvećih modnih događaja na našim prostorima i drago mi je što sam deo svega toga i što je publika bila zadovoljna” – izjavio je Jovanov.

Vlastimir Jovanov

Prve revijalne večeri Serbia Fashion Weeka predstavila se moldavska dizajnerka Tija Purve. Dizajnerka kaže da u kolekciji dominira kašmir. „Kašmir je materijal koji preferiram zato što je elegantan, ženstven i u isto vreme udoban. Poenta je da se dobro osećate u onome što nosite“, rekla je Tija Purve.

Publici Serbia Fashion Week-a prvi put se predstavila i mlada modna dizajnerka Mirna Posavčević iz Hrvatske. Prema njenim rečima veoma je zadovoljna revijom tokom koje je sve išlo kako je zamislila – od muzike, produkcije do samih devojaka koje su hodale. Kolekcija koju je nazvala „Inspiration“ predstavlja rezime njenog dosadašnjeg rada. Mirna je istakla da je spojila sve ono što je insirisalo do sada, da oslikava odeću i radi pretežno unikate, a uz to i kapute, sakoe, suknje i različite delove odeće.

Mirna Vujačić

Večeras posetioce Serbia Fashion Week-a očekuju revije Milene Vujačić iz Crne Gore, Prika iz Srbije, Sanje Veličković iz Slovenije i Pene Couture, Zage i Nataše Župac iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje