PRVI PUT U OKVIRU KOTORART FESTIVALA: Audicija za „busking“ umjetnike

Organizacioni tim KotorArt Don Brankovih dana muzike za ljeto 2017. po prvi put organizuje audiciju za KotorArt baskere, ne samo iz  Crne Gore i zemalja regiona, već i za one širom svijeta!

0
930
foto: Duško Miljanić

„Busking“ je popularan termin koji se koristi širom svijeta za razne vidove uličnih performansa, a u doslovnom prevodu znači „prirediti predstavu“.

 „Podrazumijeva sve discipline koje se izvode na javnim mjestima i koje privlače pažnju prolaznika – od uličnih svirača, preko pantomimičara, lutkara, cirkuskih akrobacija, komičara, mađioničara, pa do uličnog teatra i plesa. Mnogi svjetski popularni muzičari koristili su ovaj vid performansa tokom svoje karijere – Bob Dylan, Joni Mitchell, Jimmy Durante, Andrea Bocelli, Manu Chao, Zaz“, rekla je Sara Lakičević, PR  međunarodnog festivala KotorArt.

foto: Duško Miljanić

Do 31. maja, svi zainteresovani da u toku trajanja KotorArt Don Brankovih dana muzike (u periodu od 14. jula do 14. avgusta) nastupaju na kotorskim pjacama, treba da pošalju biografiju i video snimak na adresu office@kotorart.me

Budući da umjetnost u javnom gradskom prostoru iznenađuje i obogaćuje svakodnevicu i doprinosi kreiranju poželjnog identiteta grada, kotorski Stari grad služi kao inspiracija i idealno mjesto za preplavljivanje svake ulice i trga umjetnošću i različitim formama „buskinga“.

Međunarodni festival KotorArt, najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori, odvija se svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje