PRAZNIČNA ATMOSFERA: 10 stvari koje treba da uradite za vrijeme praznika

Postoji puno razloga zašto se veselimo praznicima. Ali, u trčanju s jednog kraja grada na drugi, u potrazi za savršenim poklonom, završavanju poslovnih i privatnih obaveza i pripremama za razne sastanke i večere, zaboravimo uživati u njima. Zbog toga smo složili listu. Nazvaćemo je lista koja će vas podsjetiti u čemu biste trebali uživati u toku praznika.

0
1683

#Naučite da pravite kolače

Krajnje je vrijeme da naučite zašto je važan prašak za pecivo, kako pripremiti savršenu smjesu za medenjake ili vašu omiljenu prazničnu poslasticu. Vjerujemo da, kad otvorite recepte i krenete se upoznavati sa sastojcima, njihovim mirisima i svojstvima, igrati se sa teksturama jela, uskoro ćete predstaviti i svoju unaprijeđenu verziju omiljene poslastice. Kuvanje je odlično  za opuštanje, a proizvodi ovog posla će vas uvijek razveseliti.

#Pripremite prazničnu zabavu

Vjerujemo da zbog poslovnih obaveza dugo niste vidjeli prijatelje. Promijenite to jednostavno organizujući zabavu na kojoj ćete uz ukusne pripremljene domaće poslastice pričati o svim životnim i porodičnim uspjesima o kojima prije niste mogli.

#Napravite nešto lijepo za vaše prijateljice

Ukusni muffini, uokvirena otkačena fotografija ili druženje u prirodi – na vama je da odaberete. Budite njihov dobri djedica i provedite sjajno vrijeme zajedno!

#Igrajte društvene igre sa porodicom

Vratite se u djetinjstvo i zabavite s mlađim članovima porodice igrajući društvene igre. Igrajte u parovima i neka pobjedi bolji tim! Ili spretniji.

#Provedite dan sa onima kojima je pomoć potrebna

Nemojte zaboraviti i na one kojima će puno značiti jedno poslijepodne s vama provedeno u razgovoru ili kesa s kućnim potrepštinama.

#Kupite šampanjac i čaše za šampanjac

Jer svaki dan zaslužuje zdravicu. Oni sjajni, zbog svega lijepog što se dogodilo, a oni manje sjajni, radi životne lekcije koju ste naučili. Zaključak: balončići su uvijek pametna ideja.

#Kupite sebi set za njegu lica

Često zaboravimo na njegu najvećeg organa na našem tijelu. Kožu. Promijenite to i dajte svojoj koži brigu kakvu zaslužuje, za lijep i dotjeran izgled.

#Isprobajte kuvano vino

Vino će vas ugrijati i zadovoljiti vaše nepce. A možete ga pripremiti kod kuće i poslužiti gostima.

#Organizujte praznično filmsko veče

Napravite pauzu od užurbane svakodnevnice i odmorite se i slatko nasmijite uz neku novu komediju.

#Napišite sebi pismo adresirano na 31.12.2016.godine

Na papir zapišite sve uspjehe i ciljeve koje ste ostvarili u ovoj godini. Napišite i sve one lijepe stvari koje su dogodile. Dodajte i ciljeve za narednu godinu i onda ga sakrijte. Sve do nove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje