PRAKTIČNI SAVJETI: Četiri načina da izravnate odjeću ako mrzite peglanje

0
1950

Ako vam je peglanje kućna aktivnost koju najmanje volite ili ako često putujete (a u vašoj putnoj torbi nema više mjesta niti za iglu i konac, a kamoli za peglu), onda vam je sigurno blizak onaj osjećaj kada smislite stajling, a košulja je toliko zgužvana da podsjeća na komad stare krpe. No, ne dramatizujte, rješenje postoji!

Srećom, zgužvani je komad odjeće moguće poravnati čak i ako nemate peglu pri ruci, a većina se metoda oslanja na malo vode, topline i ravnu površinu ili pak obješeni odjevni predmet.

1. Mokri peškir

Ako ste otišli na službeno putovanje, sa sobom ste vjerovatno ponijeli i pokoji sako ili pak košulju koja se nipošto ne smije zgužvati. Ako se to ipak dogodilo, a pri ruci nemate peglu, položite svoj komad odjeće na ravnu površinu, dobro poravnajte i prekrijte ga mokrim peškirom. Pritisnite peškirom one djelove koji su najviše zgužvani te pustite da se vaša košulja osuši.

2. Fen za kosu

Vaš fen ne mora koristiti samo kako biste osušili kosu nakon pranja. Ono vam može pomoći i ako nemate (ili ne želite peglati), a voljeli biste poravnati zgužvani komad odjeće. Objesite svoju odjeću na vješalicu, udaljite se i zagrijavajte tkaninu fenom dok neravnine ne nestanu.

3. Tuširanje

Vjerovali ili ne, istovremeno možete poravnati svoju odjeću kao i istuširati se. Radi se, naime, o najpopularnijoj i najefikasnijoj metodi umjesto peglanja. Prvo što trebate učiniti je da dobro zatvorite vrata i prozore svog kupatila kako biste spriječili topli zrak da izađe iz prostorije. Svoj zgužvani komad odjeće objesite negdje iznad tuša kako bi bio u blizini izvora pare (ali izvan dometa vode) koja nastaje pri vašem tuširanju. Dok se vi tuširate, neravnine će nestajati zbog izloženosti toplini vodene pare.

4. Pumpica za vodu

Objesite svoj komad zgužvane odjeće, u pumpicu dodajte vodu i malo omekšivača te poprskajte. Neravnine će nestajati kako će se tkanina sušiti, a vaš će komad odjeće biti kao izglačan i mirisan.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje