ŽIVOT: Postavite sebi ovih sedam pitanja, možda vam promijene život

1
2297

U današnjem modernom svijetu, mnogi od nas živimo brzim tempom i propuštamo važne stvari za razvoj naše ličnosti. Ali ponekad zastanite na trenutak i postavite sebi nekoliko životnih pitanja. Sigurna sam da postoje pitanja koja vam mogu pomoći da unaprijedite i upoznate sebe. Kada se razmatra vaš položaj, ponašanje i djelo, uvijek se može dostići viši nivo na skali humanog razvoja. Pogledajte ova pitanja i možda vam promijene život na bolje.

1. Šta želite da promijenite na ovom svijetu?

Skoro svako može da promijeni svijet. Čak i mala djela i akcije mogu da doprinesu tome da dođe do promjena u ovom svijetu. Suština je u tome da imate iskrenu želju. Danas smo slobodni da volontiranjem i doniranjem mijenjamo svijet. Plus, možete da kreirate muziku koja je dokazala da mijenja ljude i njihova razmišljanja. Najbolja ideja da se promijeni svijet na bolje je da se počne od samog sebe i spostvenog pogleda na svijet. Kada razmišljamo o promjeni svijeta, to znači da smo postali jači i inteligentniji.

2. Koje su vaše životne vrijednosti?

Naše vrijednosti su osnovni element života. Ljudi koji nemaju vrijednosti su osuđeni da trče i jure nepotrebne stvari. Porodica i životna iskustva predstavljaju odgovarajuće vrijednosti i treba da pronađete vremena da stavite na papir ono što je najvažnije za vas, i da se usredsredite na to. Morate da odredite prioritete, da li da više vremena provodite sa porodicom, prijateljima ili da napravite uspješnu karijeru. Ako vaše srce treba ljubav, prvo postanite dobra žena, djevojka, dobar čovjek.

3. Šta želite da radite?

Ovo pitanje je veoma važno, jer često biramo posao koji nas ne zabavlja. Često smo pritisnuti od strane roditelja, kolega ili šefova da donesemo odluku, koju u suštini mi sami ne podržavamo. Čak i ako imate dobro plaćen posao, ne plašite se da ga napustite. Radite ono što stvarno volite i bićete mnogo srećniji. A vaša sreća će vas tjerati da se više trudite i samim tim ćete biti uspješniji.

4. Kako zamišljate svoj život u narednih pet godina?

Nađite vremena i zamislite svoj život narednih pet godina. Lakše će vam biti ako napravite šemu, uključite ciljeve i manje ciljeve, kao i sastavni dio vašeg plana. Ako želite da ih dostignete brže, onda obratite pažnju na konkretne stvari i pokušajte da ne poletite u nebo. Nemojte biti lenčuga, nego počnite da ostvarujete listu vaših želja i snova. Ako pratite vaše srce, dajete sebe i ulažete napor – vjerujte, ostvarićete sve ako želite.

5. Da li postoji ravnoteža između vaših želja i onih stvari koje treba da uradite?

Postoje mnogo važnih stvari koje svi treba da uradimo u životu, kao što su završavanje fakulteta, zarađivanje novca i osnivanje porodice. Često se dešava da se naše želje ne podudaraju sa našim potrebama i na kraju se osjećamo jadno. Ako je tako, treba da radite manje stvari koje bi trebalo,a više onih koje želite. Nije lako, znam, ali to je vaš život. Svoje potrebe treba ostvariti i one tada postaju neizostavni dio vašeg svakodnevnog života. Pokušajte da stavite liniju između stvari koje želite i onih koje treba da uradite. Tako ćete napraviti zdravu životnu ravnotežu.

6. Koji su vaši najveći strahovi?

Današnje vrijeme nameće nam i velike i male strahove. Ključno oružje za borbu protiv strahova je da ih prihvatite i suočite sa njima. Najveći izazov je pobijediti ih. Danas je normalno imati strahove i to ne znači da ste slabi. Samo budite ono što jeste i pronaći ćete način da se izborite sa svojim strahovima.

7. Šta ako umrem sada?

Ne gubite energiju i živce razmišljajući o nevoljama i problemima. A umirete sada, šta bi bilo najvažnije za vas? Vaša porodica i prijatelji, ili karijera i novac? Prestanite da brinete o novcu i drugim manje važnim stvarima, jer je život suviše kratak. Možete se zapitati da li je veliki problem to što ste propustili autobus ili što kasnite na posao danas.

Ponekada, uz šolju kafe, čaja, pokušajte da postavite sebi ova pitanja. Pomoći će vam da živite srećnije.

Da li ste se pronašli u nekim pitanjima?

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje