PORODICA: 10 ‘problema’ koje razumiju samo majke djevojčica

Majčinstvo je težak, ali nagrađujući posao koji je sastavljen od mnogih izazova kao i iznenađenja. S obzirom da postoje velike razlike u odgajanju djevojčica i dječaka, nabrojali smo 'probleme' s kojima se svakodnevno susreću samo žene s kćerkama.

0
1727

1. U iskušenju ste potrošili sav novac na odjeću
Ima li išta slađe od dječije garderobe? Posebno je teško oduprijeti se porivu da potrošite cijelu platu na slatke ženske kompletiće.

2. Dom vam izgleda kao da je eksplodirala ‘bomba’ šljokica
Ko bi rekao da na tržištu ima šljokica u toliko različitih oblika. Od blještavih komadića nije siguran niko, pa čak ni pas – one su jednostavno svuda.

3. Susrećete se s mnogo plača
Djevojčice znaju biti vrlo emotivna bića, pa ne čudi da je plač sastavni dio odgajanja kćeri. Cure plaču kada su srećne i tužne, dobiju lošu ocjenu u školi, padnu na igralištu ili im neko ne uzvrati osjećaje.

4. Uređivanje kose postaje važan dio vašeg jutra
Za razliku od muških frizura, kosa djevojčica podložna je dugotrajnom uljepšavanju i ukrašavanju. Rijetko koja djevojčica voli da nosi raspuštenu kosu. Umjesto toga bira pletenice, punđe i konjski rep koji su ukrašeni mašnama i šarenim gumicama za kosu, te rajfovima.

5. Nalazite cipele na različitim mjestima

Od kada djevojčice počnu hodati, počinju krasti majčine cipele. I nikad ih ne vrate na mjesto na kojem su ih našle. Čak ni kada postanu punoljetne. Nikad.

6. Znate imena svih Diznijevih princeza

Odgajate li kćer, velike su šanse da ste pogledali neprirodnu količinu crtaća i filmova o princezama više puta, te da znate imena svih Diznijevih likova.

7. Značajno su vam porasli kućni troškovi
Djevojčice trebaju više stvari od dečkića, to je jednostavno istina. Ne srame se tražiti brendirane sveske za školu, gumice za brisanje i druge svakodnevne sitnice zbog čega vam opasno rastu troškovi svaki put kad odete u trgovinu.

8. Nikad ne znate što biste kuvali
Djevojčice su sklone naglim promjenama ‘ukusa’: jedan dan vole pileću supu, drugi dan je preziru, pa nikad ne znate šta biste mogli skuvati za ručak i kako će biti dočekan vaš jelovnik.

9. Vaše mišljenje postaje nevažno u pubertetu

Kad uđu u pubertet više im ne možete ništa kupiti bez njihovog prethodnog odobrenja. Nemojte to uzeti lično, jer postoje dani kada se ni same djevojčice ne mogu dogovoriti šta im se zapravo sviđa.

10. Promjene raspoloženja su sastavni dio vašeg dana
Djevojčice su sklone promjenama raspoloženja koje nema nikakve veze s pubertetom i menstruacijom. Kad pospanu dvogodišnjakinju ujutro spremate u vrtić, vjerovatno ste joj najmrskija osoba na svijetu, dok se uveče pretvarate u najbolju mamu u svijetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje