Friday, April 16, 2021
Home Zanimljivosti POREMEĆENI SVIJET: Bitka bogatih Instagram blogerki

POREMEĆENI SVIJET: Bitka bogatih Instagram blogerki

Online svijetom se proširila vijest o Dijani Aleksi, Instagram blogerki koja je gradila svoj Instagram profil tako što je putovala svijetom i rekreirala fotografije s putovanja druge Instagram blogerke, Lauren Bulen.

0
1704

Lauren Bulen je blogerka koja stoji iza bloga i Instagram profila Gypsea Lust. Tamo dijeli uređene fotografije s putovanja na koja odlazi s dečkom. Međutim, prije nekoliko dana je otkrila još jedan Instagram profil koji krade njene fotografije. Ali, ne doslovno. Korisnica koja je “krala” njene fotografije zove se Dijana Aleksa, a ono što je učinila na ivici je genijalnosti i ludila. Ona je, naime, zaista otputovala na sva mjesta kao i Lauren Bulen, pronalazila lokacije na kojima se fotografisala Bulen te se fotografisala na njima u istim pozama. To je njeno kopiranje išlo do te mjere da se čak i odblačila u iste kombinacije, nosila isti nakit, a isto je činio i njen dečko.

Bulen je reagovala na čitavu situaciju postom na svom blogu koji je nazvala “Imitation Is The Sincerest Form Of Flattery” (imitacija je najiskreniji oblik laskanja). U postu je objavila svoje fotografije uz fotografije Dijane Alekse koje su izgledale zaista šokantno jednako. Online magazin Elite Daily je fotografije preuzeo i objavio ih na svojim stranicama prije brisanja objave s bloga Gypsea Lust.

Na fotografijama je jasno vidljivo koliko je daleko Dihana Aleksa išla u kopiranju Lauren Bulen. Uplaćivala je smještaj na skupim lokacijama, kupovala istu odjeću i nakit, pa čak i doslovno kopirala opise ispod fotografija. Toliko se potrudila oko svojih kopija da na prvi pogled izgledaju kao da su izrađene u fotošopu. Lauren Bulen u postu je objavila i kako je čitava situacija pomalo plaši, ali pravo je pitanje je li Dijana Aleksa to učinila kako bi ismijala Bulen i čitavu zajednicu tzv. travel blogera ili je jednostavno luda?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje