PODGORICA: Glavni grad bogatiji za časopis – DŽADA GLAVNOG GRADA

0
1354

Podgorica će imati svoj časopis “Džada Glavnog grada”, koji će pričati priču o podgoričkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

“Časopis “Džada Glavnog grada” u svom naslovu nudi osnovnu odrednicu za ono što čitaoce čeka među koricama. Dakle, “Džada” dominantno tretira teme koje se tiču Podgorice. To je novinska priča o podgoričkoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i biće vjetar u leđa svakoj dobroj ideji, svakom pojedincu i kolektivu koji Podgoricu čine prepoznatljivom”, kazao je Ilija Pejović, glavni i odgovorni urednik za portal CDM.

Kako je objasnio, za takozvani lokalni okvir on i njegov tim su se opredijelili vođeni idejom da doprinesu medijskom pluralizmu u Crnoj Gori, kao i tendencijama na evropskom nivou koje upravo ističu značaj lokalne štampe i vraćanje pravih vrijednosti u novinarsku profesiju.

Kako je naglasio, grad u najvećoj mjeri reprezentuju njegovi stanovnici, te su upravo oni na najvažnijem ispitu.

“Razmišljajući o sadržaju, došli smo do zaključka da Podgorica kao grad koji se konstantno širi i napreduje, nudi dovoljno materijala ne samo da se ispune stranice, već i da njihov sadržaj bude izuzetno zanimljiv, čitljiv, informativan i poučan”, kazao je Pejović.

Za početak, dodaje on, časopis će izlaziti kvartalno, sa tendencijom da što prije preraste u mjesečnik.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje