PODGORICA: GAMING DAY u City mall-u

Najbolji pokazatelj koliko su igrice u svijetu zauzele maha govori nam podatak da je industrija gejminga po zaradi prešla inudstriju filma.

0
1164

Final Four liga biće održana 22. i 23. aprila u City mall-u, u Podgorici. Učestvovaće deset ekipa koje će se boriti da zauzmu prvo mjesto u najpoznatijoj igrici – Doti 2. Pored ove igrice organizovaće se i turnir u igrici Fifa17 na konzolama Sony 4 i veliki IT sajam gdje je do sad prijavljeno desetak prezentera koji će promovisati svoja preduzeća: Stratus (aula i acme), Zaposli.me, Majica.me, Pc Gamer (konzole i igrice), GPS Centar (navigacije i IT uređaji za lov i ribolov), Tehnopolis (VR uređaji), Open box studio (3D štampači) i još mnogi drugi.

“Želim da istaknem da je nagradni fond na svjetskom prvenstvu u Doti 2  bio 21 milion dolara. Još jedna igrica koja zauzima sam vrh u svijetu gejmiga je Leauge of Legends koju je prošle godine finale preko ESPN TV pratilo više od 32 miliona ljudi. Ova igrica je planirana da se 2024. godine kada budu u Americi Olimpijske igre uvrsti u olimpijski sport – zvuči možda smiješno, ali to je jednostavno budućnost”, rekao je za Modni Ritam, Filip Šoć, direktor E-sports Saveza Crne Gore.

Sve jake države svijeta imaju svoje reprezentacije u svim ovim igricama koje ih pretstavljaju na međunarodnim takmičenjima i prvenstvima. Neke od njih su Amerika, Rusija, Kina, Južna Koreja, sve skandinavske zemlje su e-sport uvrstili kao dio Ministarstva sporta ili informacionih tehnologija.

E-sports Savez Crne Gore je nevladina organizacija koja postoji od 2012.godine. Od tada do danas organizovali su preko 50 različitih turnira i takmičenja u igricama (dota2, cs 1.6, cs go, Leauge of legends, Harstone, Fifa, Pes, itd).

Srećno svim učesnicima!

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje