PINTEREST: Osam trendova koji stižu u 2018. godini

Sudeći prema projekcijama iz Pinteresta, koji ima preko 200 miliona mjesečnih pinnova u cijelom svijetu, ovo je deset TOP trendova koji će nas osvojiti u 2018. godini.

0
1585

BERETKE
Neodoljivi francuski štih svakoj kombinaciji daće beretka koja je apsolutni hit pojam na Pinterestu na kojem je spremanje fotografija s ovim pojmom poraslo za čak 269 posto.

LOGOMANIA
Logo… Što veći to bolji. Iz Pinteresta naglašavaju kako je zanimanje za logomaniju poraslo za 203 posto. Stiže vrijeme onih koji vole pokazivati komade s potpisima. Doslovno.

UKRAŠENE CIPELE
U 2018. zaboravite minimalizam. Cipele moraju imati bodlje, šiljke, bisere, masivne kopče…

PROZIRNE SOKNE
Da, nismo mogli zamisliti da bi ove soknice mogle postati trendi, ali eto… Možda su se u 2017. nosile mrežaste čarape, no u 2018. će svi nositi prozirne sokne i to u svakoj kombinaciji – sa salonkama, patikama, pa čak i sandalama.

MASIVNE NAUŠNICE
Korisnici Pinteresta opsjednuti su statement, predimenzioniranim naušnicama, među kojima se ističu velike kićanke.

PROREZI
Suknje s prorezima uvijek su prisutne, no u 2018. nosiće se i tunike, te midi haljine s prorezima, ali i atraktivne pantalone s prorezima.

SJAJNA KOŽA, PLEKSIGLAS I PVC
PVC je osvajao piste u kolekcijama za 2018. godinu stoga ne sumnjamo kako će osvojiti i streetstyle. Kažu kako je ove godine sve moguće od pvc-a, od čizama, preko haljina i pantalona do kaputa. Ko preživi, pričaće.

PANTALONE ŠIROKIH NOGAVICA
Čini se kako ćemo se u 2018. odmoriti od slim krojeva i uživati u “wide leg” nogavicama čije je spremanje na Pinterestu poraslo za 213 posto.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje